Citiraj:
Autor SaleFFS
Hvala puno na mini rivjuiću  Svjestan sam da ovo nije premium klasa i najbitnije mi je da auto nakon 5 godina ne bude za otpad a sudeći po ostalim starijim sanderićima vidim da su općenito korisnici zadovoljni i da nema nekih kritika na kvarove. Danas idem u salon vidjeti novi stepway i malo popričati.
Za znalce, 1.5dci 90ks, to je ok motorić po pitanju ne kvarenja?
|
Evo da ti spomenem na temu 1.5 dci. Stari ga ima u Megane II ( 85KS ili tako nešto), auto kupljen 2006., tada bio 6 mjeseci star / 10k km tada imao.
Eno ga sad na cca 205k km, motor prede kao i prvi dan, ne troši ulje, ne trese, općenito radi ko nov. Da usput napomenem ulje je mijenjano svakih 10k km..
Od kvarova u 12 godina, što se tiče motora: stražnji nosač (ili damper, kako god) nedavno se raspao, trošak od nekih 300kn, također prije možda dvi godine brtva na jednom od injektora, trošak valjda 100 kn. Od još amo reć bitnijh stvari vezanih za motor - pedala gasa (u ovlaštenom cca 1200 kn posao) + senzor pedale kočnice ( zamjenski ~100kn) - mijenjano prije 4 godine, simptomi na autu su bili takvi da je dotašanji mehaničar prvo posumnjao na "bošpumupu".
Uglavnom, što se tiče mehanike - ovjes/motor - auto se pokazao vrlo pouzdan, iako npr unutrašnjost izgleda ko da ima barem duplo više km (garažiran stalno), tkanine se počele odljepljivat, gumirani rukohvati se počeli ljuštit već nakon nekoliko godina, volan (plastični) izgleda ko da auto ima 500k km...
Da se vratim na motor, jednom mi je čovjek koji radi u ovlaštenom Renault servisu rekao da je 1.5 dci najbolji šta ga možeš kupiti u Megane II, bolji i od 1.9 dizela. Iako je taj što planiraš uzet noviji i pretpostavljam ima ove nove emission-control dpf/elektro egr/ureju (?) điđe, osnovna konstrukcija vjerovatno nije daleko od ovoga staroga.