Tema: Iskon
View Single Post
Staro 20.03.2018., 23:17   #4815
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
kako to mislis i bolje?

pa kome NORMALNOM se vise isplati da mu infrastruktura stoji i skuplja prasinu, nego da je iznamljuje nekom drugom ako ju vec sam ne koristi? ne kuzim ta hrvatska zatucana ekonomska nacela... a jos vise ne kuzim zasto im sestrinska firma ne moze koristit njihovu infrastrukturu...

kod mene su dali iskonu brijem kao konkurencija bnetu ,očito grade iskon u tom smjeru ,cijene ni bnetu ni t-comu nisu svigdje iste,očito tamo gdje postoji optika dobijaš veće popuste od bneta,i obrnuto isto kod t-coma tamo gdje su optika i bnet u istoj zgradi,tamo gdje nedaju iskonu korištenje optičke infre tamo vjerojatno nema ni bneta,bakrenu mrežu t-com nije gradio nego preuzeo kupio pa ju je morao i djeliti vjerojatno je tako pisalo u ugovoru onom tajnom,optičku pak sam financira uz pomoć eu fondova pa eto netreba ni djeliti ,a i vip (jedini konkurent nazovimo tako) širi svoju optičku mrežu gdje pak neda isto nikome drugome pristup ,brijem da će proći još dosta vode ispod savskog mosta ,ako ikada, kad ćemo moći birati između dvije fizičke optičke mreže na istoj lokaciji,uz malo pregovaračkog truda možeš i kod t-coma dobiti gotovo identične cijene kao one kod iskona tak da tu nevidim zasada velikog problema ,čak što se tiče službe za korisnike -tehničare kod t-coma si ipak u nešto boljoj poziciji ,brže se rešavaju kvarovi,a za dvije godine,ko zna što će biti kocke se opet ponovno bacaju,do onda će benet valjda već jednom uvesti docsis 3.1 čime će postat više nego ozbiljna konkurencija optici bar po mogučnostima sad kolko će puštat od mogučnosti (gigabitne brzine bi bile tada moguće),vjerojatno će ovisiti o "jutarnjim kavicama " između t-comove i vipove uprave.

-

skalar je offline   Reply With Quote