View Single Post
Staro 18.03.2018., 19:54   #40374
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor spaceman Pregled postova
Kako na tubelessu pronaći gdje curi zrak? Nedavno sam promijenio gumu i nakon toga mogu svaka dva-tri dana pumpati gumu a sa prethodnom nije bilo tog problema. Felga je prije zamjene bila očišćena, u gumu ulio SLIME Tube Sealant, napumpao kompresorom bez problema i ostavio par dana malo jače napumpanu nego inače. Nigdje se ne vidi da izlazi sealent, ni uz felgu ni na ventilu.
Nema veze što se ne vidi, dobro zategni ventil.
Procjep između gume i felge mlijeko pokrpa i zatvori, ali kod ventila teže.

Također ako je nova guma i sve očišćeno onda trebaš nakon par vožnji nadoliti bar jedno 50ml po kotaču jer se formira film na gumi i felgi te se tako dobar dio mlijeka izgubi.

Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Jel to uključuje 500 il isključivo 500+ seriju?
Trebale bi mi ljetnje gaće sa malo kvalitetnijom gel podlogom kad oden na višesatne vožnje jer mi ove koje iman u tim višesatnim avanturama razvale guzicu

Može preporuka i van Dechatlon (bike24,...), novci su mi relativno nebitni.
Robu nemoj uzimati napamet jer mora odgovarati dobro a to je vrlo teško i nemoguće online.

Serija 700 i 900 su gel, iako zna biti vanserijskih modela s istim uloškom.

Ali nije gel nužno riješenje. Prije ti je do položaja na bicikli, položaja (nagiba) sica, vrsti (obliku, širini) sica, guznoj kondiciji i sl

Mene je recimo na cestovnoj više smetalo voziti sporije nego brzo jer kad voziš brzo više upireš i manje težine ti je na sicu a više na nogama.