View Single Post
Staro 09.03.2018., 13:43   #4686
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor markec2102 Pregled postova
Pa ja sam i govorio da će za većinu nas ako se povedemo za tezom o drastičnom padu kriptovaluta koju je postavio Blade mining postati neisplativ. U drugom postu sam spomenuo da će mining biti isplativ samo ljudima koji ili jeftino plaćaju struju ili ju uopće ne plaćaju, ali takvih je jako malo. Morate shvatiti da su majneri i kupci kriptovaluta u korelaciji, tj. da jedni bez drugih ne mogu i baš zato sam uvjeren da mining nikad neće pasti ispod 0 kako je Blade sugerirao. Možda će neke valute isplivati kao više profitabline za majning, a druge manje profitabilne, ali zaista sam uvjeren da s majningom nikad nećeš biti na gubitku, pa makar i ROI bio 24 mjeseca...
mislim da pricamo o istome ali se ne razumijemo... mining ce pasti na 0 i jedno kratko razdoblje ispod nule upravo da se malih majnera oterasi... onak koji je dignuo kredu 10-20€ i kad vidi da mu se zarada po danu svaki dan prepolavlja da dolazi na 0 kaj mislis sto ce naravit. nema love za vratit kredit, struju treba platiti i coina nema dovoljno...

mislis da ce kinezi biti u minusu e nece a tamo su najvece farme.. a vidi koincidencije mining u kini kosta 3100 po btcu tocno onoliko koliko se prica po krugovima da je to donja cijena gdje bi isla akumulacija btc za novi krug.

samo btc od 3100 kod nas znaci da minas sa gubitkom. ali kazem i dalje to nema veze, to je tu samo da se ove kaj su se htjeli preko noci obogadit otrese da vise ostane za velike.

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote