Poštovani kolege,
napravio sam sra..e.. U subotu sam ujutro pio crnu pivu, konkretno Osječko Crno.. na kuhinjskom stolu uz laptop. Radi se o Lenovu, premda to nije ni bitno sada..
Prolio sam pivu po tipkovnici laptopa.. ravno na sredinu. Piva je prošla kroz laptop na stol, dakle recimo da je 1 decilitar sigurno prošao kroz sistem kroz tipkovnicu. E sad, nisam ga otvarao pa neznam kojim putem je prošla. Odmah sam ga ugasio (bateriju sam zaboravio izvadit), okrenuo na bok da iscuri sva piva, i nakon deset minuta ostavio da radi na vrućem radijatoru, i to sam upalio Passmark, kao da se jako zagrije i ispuše svu vlagu van.
E sad, laptop radi super, kao i prije, uz jedan problem. Na ekranu su se pojavile dvije mrlje, koje su se povukle cirka 35 posto unutar dva dana nakon toga. Ono što je ostalo je vidljivo na slikama je ostalo, i neide nikuda, ni milimetra.
Ono što mene zanima, i molio bih vas cjenjene kolege informatičare da mi pomognete, DA LI SU ovo artefakti uzrokovani oštećenjem elektronike, ili je piva pronašla put u LCD, ali napominjem, pivu sam prolio po tipkovnici, ne po ekranu. Molim vas za pomoć, baš mi je žao laptopa. Da li ima spasa za ove mrlje?