06.03.2018., 21:39
|
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Autor Bubba
Prekrasna scena danas oko 11:45, krizanje Bukovacke i Maksimirske, skretanje prema istoku na Maksimirsku.
Mi, glup narod, cekamo u koloni da se izreda nas red za lijevo skretanje, ali kockoglava cobancina ciji su pretci do prije 30 godina srali izmedju dva kamena ima druge planove i preko desne trake za ravno pretice kompletnu kolonu i jasno, staje nasred zebre ispred svih autiju. Nekakav Sevroletov crni drlog zagrebackih registracija, ruzan do Boga, kao i govnjiva kasa u glavi vozaca koji upravlja njime.
Skrene on prije svih nas, hehe, ali ko za vraga, tek sto smo presli Maksimirski stadion, dolazi Ford od plavaca po zutoj traci, prestroji se ispred njega i ocito mu signalizira rotirkama da ga slijedi.
Ali kockoglava cobancina vjerojatnih korijena iz centralne Jugoslavije i dalje misli da za njega cak niti to ne vrijedi, pa umjesto da slijedi plavce u Hondlovu desno, majstor produzi ravno. Ovi srecom nisu skrenuli nego onda poprilicno asertivno spustanjem prozora i lizaljkom signaliziraju moronu da ih poprati na ugibaliste kod INA-ine pumpe kod Krasa.
Toliko mi je zao sto nisam upisao tablice doticnog policijskog vozila kako bih mogao imenom i prezimenom pohvaliti decke... nekome. Valjda ima neka adresa za pohvale?
Posebno volim specijalce koji jutrima na zagrebackom mostu Slobode preskacu citavu kolonu za ravno desnom trakom koja ima obavezan smjer desno i potom preko autobusne stanice stede svoje dramaticno dragocijenije vrijeme nego nas kretena koji stojimo cekajuci semafor. Vjerujem da bi se skupila gradjanska inicijativa koja bi s vlastitim budjetom unajmila policajca i pripadajucu video-opremu za takve brdjane, a u share revenue modelu bi isplatila svoju investiciju unutar tjedan dana te ostalih par mjeseci dok bi brdjani placali kazne (i imali obavezu 30 minutnog penala cekanja, recimo) podizali vlastite i drzavne budjete jace nego sav kriptokojin ikada!
|
Dakle naveo si baš dva mjesta gdje i ja dobijem ubilačke porive kad vidim što stoka radi. Kad idem iz kuće u Remetama prema Dubravi, ili kad idem iz stana u Dugavama prek Save. Ovo na maksimirskoj se moš hebat kad ti stane na zebru, no ove prije mosta slobode ne puštam iz trake za buseve u svoju. Ono, lupi me al nećeš prije mene. Sad smo mi svi budale jer on krmi 15 minuta duže neg treba. I još jedno mjesto, horvaćanska prema jadranskom mostu. Dakle dvije su trake za most al ekipa piči uredno po skroz lijevoj i onda prije semafora žica da ga se pusti u desnu jer bi seljo na most. Još mi više idu na živce oni koji ih puste...
|
|
|