04.03.2018., 15:27
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor k31k0
Pa da. Ali kad prodaš BTC za fiat, onda moraš dokazati da si BTC držao duže od dvije godine. Slažem se da su sve transakcije vidljive. Ali zar stvarno misliš da bi Porezna prihvatila ispis transakcija kao dokaz? Čisto sumnjam... Čak i ako bi, opet bi svaka ispostava Porezne uprave vodila svoju politiku. Negdje bi to prihvatili, negdje ne bi...
|
I gdje je problem? Službena potvrda banke o uplati love na burzu mora biti dokaz, pogotovo ako skineš digitalno potpisani PDF što ja skidam posljednjih par godina za svaku moguću uplatu. Nakon dvije ili više godina povučeš lovu natrag na devizni račun i opet priložiš potvrdu od isplati s burze. Ispis transakcija u excel dokumentu nije nikakav dokaz jer se tim dokumentom lako može manipulirati. Mislim da poreznu apsolutno ne zanima što se u međuvremenu događalo na burzi i koliko si love okrenuo.
Citiraj:
Autor FikiMrcina
Dajte neku temu napravite za ovo o cemu pisete a nema veze s trejdanjem... samo neka njemacke, porezna, baba, papiri itd
Ja sam zadnjih dana par dana vise puta swingao LTC po 5-6%...
Sto ostatak trejda kad je ovako mirno?
|
A trebala bi neka odvojena tema za ovakve stvari jer se porezna spominje na više mjesta.
Ja slabo tradeam nakon posljednjeg pada BTC-a jer je sve podivljalo, pogotovo altovi. Imam nekih 500 USD za trejdanje, a ostalo holdam na Ledgeru.
|
|
|