Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.03.2018., 15:43   #34702
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Koleos ima od nissana pogon. ovo ostalo ne znam, ali vjerovatno su/će sve vezano uz 4wd pokupiti od nissana. naravno.
Da, od Nissana imaju na Koleosu, to je taj jedan SUV, ili sto je vec. Kaptur je onih ostalih pola SUVa. Cim sam vidio CVT, odmah mi je bilo jasno cije je.
Peugeot je imao jedan 508 hybrid s AWD, al proizvodio se godinu-dvije i to je to.
Citroen nisam našao da ima AWD.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
U tih pola dana druženja sa FWD na snijegu i bljuzgi sam zaključio da ipak postoje glupa pitanja, poput “A takav si toliko zapeo da ti auto mora imati 4x4?”.
Jest da je AWD teži, više troši i ne treba 99,9% vremena, ali u onih 0,1% vremena kad treba se isplati do zadnje lipe i onda još malo.
Ma i po suhom je ogromna razlika kod bilo kakvog bržeg kretanja, pogotovo kod kretanja sa smotanim kotačima (recimo T raskrižje), a i na mokrom se stvarno često osjeti. Novi AWDovi troše koliko, pola litre više, definitivno se isplati. Ljudi isto tako vole fantazirati i pljuvati po front biased AWD-u, vjerojatno jer ga nisu probali voziti. Kao da driftaju ili voze po snijegu 0-24 da im treba 50-50 ili rear biased RWD. Ja sam i s trećom generacijom Haldexa zadovoljan, a kamoli s novijim ili s Torsenom.
IcyTexx je offline   Reply With Quote