Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 02.03.2018., 14:41   #9239
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Veky.VGW Pregled postova
Ma da se razumijemo sve to uredno svira ali ja imam osjećaj da bi s tim zvučnicima (klasa 1000eur) to moralo finije svirati i da bi se jasnije i izraženije trebali čuti instrumenti. Ja se ne razumijem u toplo i hladno pa ne znam bolje objasniti Prije toga sam imao Jana Tower zvučnike (klasa 500 eur) i nakon što sam zamjenio zvučnike nisam dobio nikakvo bolje poboljšanje. Jedino što imam nešto više basa.
Nemaš šta ni razumjet toplo, hladno kad su to potpuno subjektivni opisi, nisu zvučnici klima uređaj

Iskreno, sumnjam da ćeš dobiti bilo šta promjenom receivera/pojačala, osim ako nije neka greška u konstrukciji (što sumnjam).

Ne znam jesi li pokrenuo Audyssey na svom receiveru, ali ako nisi, toplo ti preporučam da to napraviš, trebao bi osjetiti razliku u zvuku ako ti soba nije idealna (a obično nije).

Ako si pokrenuo Audyssey, ili nakon pokretanja nisi i dalje zadovoljan, a u pitanju ipak nisu male pare, ja bi ti preporučio sljedeće, ako imaš volje i želje:
1. Skineš besplatan softver REW (Room Equlization Wizard): https://www.roomeqwizard.com/
2. Kupiš kalibracijski mikforon UMIK-1
3. Dobro pročitaš upute za REW i kako napravit mjerenja: https://www.dropbox.com/s/zdhq72a1pu...rsion.pdf?dl=0

Nakon toga ćeš vidjeti da li imaš problema u nekom frekvencijskom spektru, pa sukladno tome možeš donijeti neke odluke.

Pisao sam u prijašnjim postovima, ali većinom ti 3 stvari utječu na zvuk:
1. Izvor zvuka (vjerojatno imaš digitalni izvor, ako nije loše masteriran, ovo je praktički non-factor)
2. Sama soba, koja jako utječe na frekvencije do 500Hz
3. Zvučnici

Pojačalo (bilo u receiveru, bilo samostalno), ako je ispravno konstruirano i daje dovoljno snage (tj. možeš slušati zvučnike na željenoj glasnoći bez distorzija) ti neće dati, ili će dati zanemarivo male razlike. Isto se odnosi i na žice, interkonekte i sve ostale p**darije.

Sve u svemu, ako ne misliš ponovo mijenjat zvučnike (a mislim da za tim nema neke velike potrebe), isprobaj ovo gore
messiah je offline   Reply With Quote