Citiraj:
Autor zanetti
Služija je mene on dosta dugo.Nije baš da je odmah izdahnija.
Ne virujen da mu je bilo vruće.Big tower kućište Jnc i u njemu ventilatora koliko je stalo.
Na procu je bija Titan hladnjak (zlatne boje, nešto kao orb izgleda) jedini koji se moga tad nabavit.Mislim da mu je prije otišla keš memorija nego jezgra.
Ploča je Bx?Ova tvoja.
E da koliko se sjećan tad se klokalo preko fsb uz podešavanje brzine agp koji je ovisija o taktu sabirnice tako da ne virujen da mu je to smetalo.Ostalih detalja se ne sjećam.
|
A čuj, koliko sam imao prilike vidjeti pasivno-hlađeni Slot-1 procesori idu i preko 60C, i to bez (ili uz minimalno) opterećenja. Meni je jedan otišao na Abit BE6-II ploči, mislim isto 550MHz jedino što je bio pasivno hlađen, proizveden za "IBM". Barem je tako na njemu pisalo, i da - otišao je najvjerojatnije upravo cache jer je sam procesor radio, odnosno uredno se predstavljao kod podizanja sve dok nije dobio instrukcije, zadatke koje nije mogao obraditi što bi uredno zamrznulo cijeli sustav. Sigurno nije pomoglo ni to što je sama Abit ploča bila na izdisaju, stoga je čak moguće da ga je upravo Abit uništio.
Ploča za koju pitaš (sa slike) je QDI Advance 5, VIA chipset. Ali da, imam i BX mašina nekoliko komada. U stvari, moj osobni Pentium II 350 ima Chaintech 6BTM koja je 440BX

Stavim sliku-dvije ako te zanima? Također imam nekoliko iWill BD100 za koje mislim da su BX, FIC VB601 također. Sve odlične ploče i savršen materijal za rane nVidia i 3dfx grafe! Znam da me ljudi gledaju čudno kad to kažem, ali obožavam Slot-1 tehnologiju!