Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 21.02.2018., 18:02   #9225
jean luc
Premium
Moj komp
 
jean luc's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 559
Citiraj:
Autor Veky.VGW Pregled postova
Pozdrav svima, razmišljam malo napraviti upgrade svog HiFi sistema pa imam neka pitanja koja mi nisu jasna ili imam dilemu.

Ima Maranzt NR1403 receiver (model iz 2012.), KEF Q500 samostojeće zvučnike i QED kablove. Imam osjećaj da bi to sve trebalo nekako bolje svirati, nikako nisam zadovoljan. Da li mi je bolja opcija da idem na upgrade receivera (uzeo bi također nekog Marantza ali malo jači i malo novije generacije) ili da idem na dodavanje pojačala kojeg bi spojio preko pre out izlaza. Uzeo bi također Marantza jel mi je bitno da to sve i dobro izgleda, OPK jebiga

- da li kad se spoji AV receiver i pojačalo sve funkcionira preko postojećeg daljinskog od receivera?
- kako se to spaja? AV receiver ima preout no počajačala nemaju "pre in" već se to spaja u recimo npr CD ulaz?

Hvala na mišljenjima.

Ako želiš samo bolji zvuk, za jednaku količinu novaca će ti dvokanalno stereo pojačalo pružiti više istog nego novi, bolji i skuplji AV receiver.

AV risiveri iz nekoliko razloga gotovo uvijek kaskaju za klasičnim stereo pojačalima, ponajviše zato što nude 5 i više kanala te razna procesiranja, pa je sam zvuk u Stereu - glazba, dakle - niže u hijerarhiji po važnosti.
Stereo pojačala više manje nude samo zvuk, pa je on većinom na prvom mjestu.

Ako želiš svoj risiver iskoristiti kao pretpojačalo, onda njegov pre out spajaš na in ulaze pojaçala snage, izlaznog pojačala odnosno power ampa.
Ovdje je recimo pripadajući Marantz model pojačala snage sa stražnje strane. Na njega spojiš svoj receiver u ulozi pretpojačala, a na njega priključiš zvučnike.

https://www.marantz.co.uk/uk/product...M7025_back.jpg

To će te isto dosta koštati, ali nudit će bolji zvuk od novog AV receivera slične cijene. No mislim da za tu lovu možeš dobiti i sjajno klasično dvokanalno pojačalo, koje će ponuditi najbolji zvuk.
jean luc je offline   Reply With Quote