Citiraj:
Autor Tvrdi
Gledaj, unutrašnjost s boljom opremem dobro zgleda kod novih modela. Ali to se može reći i za nenjemačke marke. Modeli s boljom opremom. Izvana švabe ne mijenjaju puno, to je skoro isti dizajn već 30 godina. Samo mijenaju farove. to je činjenica. A to rade radi svoje klijentele koja ne traži ništa uzbudljivo već provjereno, dosadno i kvalitetno. Problem je s tim zadnjim jer zadnjih godina auti se štancaju po svud u svijetu, kontrola kvalitete je pala, modeli izlaze sve češće i više nije ziher npr. ak voziš mečku da ti neće past motor na cestu (kao mom frendu na autocesti ispo motor). Takva sranja se događaju svima ali švabama su se bome npr. 80ih i početkom 90ih rjeđe događala. A to je meni premium između ostalog. Kvaliteta.
|
Gle, ja nemam problem s tim kad je nešto provjereno i kvalitetno. Očito o pojmu dosadno imamo različito mišljenje. A o kontroli kvalitete bi se dalo raspravljat. Sjedio u a5 starom ni 4 godine s preko 200 k km. Nek mi netko nađe passata, insigniu, lagunu, mondea, dakle vozila ne-premium klase a da je u takvom stanju. Ne mislim na čistoću, nego na ne cviljenje, ne škripanje, sve radi... Zašto? Čisto zato jer se stvaljaju materijali više kvalitete, bolje je složeno itd. Po tvojoj logici, preko 6 miliona ljudi koji su prošle godine kupili bmw, audi i mecu su idioti. Frend je prije par mjeseci uzeo a4 godinu dana star za cca 250 k kn. I kad sam sjeo unutra, nisam si mislio, meh, njemačko smeće, nego sam se samo nacerio i rekao najssssssss.

Citiraj:
Autor 1v@n
Super primjer. Pola tog interijera je identično u Golfu 1.6 TDI  (znam jer ga često vozim)
Volan (doduše, nema nijednu tipku na sebi, ali sve ostalo je skoro identično)
Električni podizači prozora
Podešavanje ogledala
Ručica za otvaranje vrata i prekidači pored nje
Kontrole klima uređaja
Što je u tom interijeru onda "premium", osim imitacije karbona, LED trakice u vratima i Audi loga?
Tipke na volanu i ekran neću spominjati kao premium opremu, jer (sad ću ispasti profrancuski, što ti ne paše) jedan Clio ih ima u osnovnom paketu opreme.
Dakle, što je tu po tebi točno premium, osim imidža?
|
Ma da, u pravu si, baš sam glup. Uopće mi nije jasno dok sam sjeo u a4 od frenda, kak nisam skužio da sam sjeo u golfa. Pa da, uopće se ne kuži razlika.
Je, u pravu si, kupnja audija, bemwea i mercedesa je za ljude s IQ-om veličine broja cipele. Lijepo ti svima njima objasni da to sve imaju i u cliu.
I ne kužim ovo profrancuski da mi ne paše, pojasni pliz. Vozio sam stojadina, kadetta, p206, lagunu, passata, mazdu i bmw.