View Single Post
Staro 14.02.2018., 12:58   #421
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Question

Par brzinskih fotki mog stroja u Enthoo Pro M.
Ima li kakva preporuka za bolji raspored ventilatora, trebam ionako presložiti kablove od ventova jer se vide posvuda, pa da pitam usput za savjet.
Naprijed su 2x120mm GentleTyphoon 1800rpm PWM kao usis, gornji su isto Typhoon ali 800rpm fiksni, desni je usis, lijevi ispuh.
Straga je Arctic 140mm 1200RPM PWM. Prednji GT i stražnji Arctic rade jedino dok igram igre da hlade grafu, budu na nekih 70%, u idle se gase i oni i CPU fan, ostaju raditi samo gornji.
Ne znam bi li bilo bolje da gornje stavim oba kao usis i pomaknem ih skroz desno, ili kao ispuh i maknem ih lijevo. Jer čini mi se da možda u ovakvoj konfiguraciji gornji usis remeti strujanje prednjih dva venta.
Ili npr. okrenuti CPU hladnjak prema gornjem ispuhu? Možda bi onda brže istjerao vrući zrak od grafe van?
U rezervi imam i jedan Phanteksov 140mm, možda da njega negdje ukomponiram, ali ovi GT su mi toliko dobri da mi ih je žao čupat van.
Do 50% su praktički nečujni, više čujem HDD kad se zavrti (i to je jedan problem koji ne znam kako bih riješio).
Ono što pokušavam napraviti je da u full load ne moram dizati ventilatore kučišta iznad 50%, a sada moram jer se počne grafa gušit i prelazit 70C (sa ventom na 50%) što mi se baš ne dopada. Ne bih baš htio ni stvoriti previše vakuuma, jer onda prašina ulazi sa svih strana.
Za fan control koristim AI Suite, koji mi iz nekog razloga ne dozvoljava kontrolu prednjih i stražnjeg venta zasebno nego ih trpa u istu rubriku, iako su spojeni u odvojene utore, Sys Fan 1 i Sys Fan 2. Mislim da se zbog toga i javlja problem, što na 70% usis radi na nekih 2x1300RPM plus gornji 800rpm, a ispuh tada bude straga 900rpm i gore 800rpm, ne izbacujem dovoljno brzo vrući zrak van tokom full load.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1 (1).jpg‎
Views:	824
Size:	1.52 MB
ID:	19218   Click image for larger version

Name:	2.JPG‎
Views:	739
Size:	1.45 MB
ID:	19219  
Atrax je offline   Reply With Quote