08.02.2018., 09:18
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor Black Dragon
A poznato mi je da se "lem" koji se koristi topi na 217°C i da je potrebna temperatura oko 235°C, ali nemam potrebnu opremu ni iskustvo sa istom, a u pitanju je ipak jedan GTX560Ti star 6 godina  stvar radi, nema pucanja tekstrura, nema artefakata, komp se ne ruši i radi. Koliko dugo ne znam. Mislim da se desilo, da su se čip i "ploča" sve skupa izvitoperilo pa se ostvario neki prividni kontakt koji će držati neko vrijeme ili se kojim čudom odlemio malo ostavrio kontakt i zalemio (lem se zasjajio poprilično, ipak pečnica 200 može biti 220 ili 180  nije to pouzdana servisna sprava, mislim i kolači zagore nekad  .
Dakle radi, koliko dugo ne znam. Ali znam da više ne mogu odgađati kupnju novog kompa u nedogled.
|
Sve ovisi od slučaja do slučaja, ali većinom se radi o prekidu nastalom u samom GPU chipu a ne o uvijanju PCB-a tj. u spoju između jezgre i supstrata kojeg si ti malo "cimnuo" zagrijavanjem. To ne može ispraviti nikakav reflow i nikakva oprema jer se sve zapunjeno fillerom i ne postoji način da uvedeš flux prema tim kuglicama. Reflow i reballing pomažu samo kod slučajeva gdje je prekid izmedju samog chipa i PCB-a, a to je po mojem iskustvu dosta rijeđi slučaj nego ovaj koji ti imaš. Da nije tako skuplje grafe bi se masovno popravljale na veliko
|
|
|