View Single Post
Staro 07.02.2018., 01:38   #7364
rossoneri
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Moguće je kao što je meni na Amisu (VIP) bilo. Ruter je slao neki signal u LAN koji mi je rušio aplikacije na mreži i player na TV, i krčalo je kod teklefoniranja. Ubjeđivali me da je do moje opreme, a da je kod njih sve u redu i da se njih to ne tiče.

Nakon što su zeznuli modem i bio skoro mjesec dana bez djela i 12 dana totalno bez usluge, zamjenili su modem i to za isti koji je i bio i gle čuda najednom moja oprema radi ispravno i sada je sve u redu. Dakle nešto je bilo u modemu, tj. slao je neki signal koji mi je radio probleme, a oni to nisu registrirali.

Moja oprema košta par tisućaka EUR, a njihov kineski modem jedva 100 EUR i onda mi tvrde da je do moje opreme!

Pretpostavljam da je i ovdje isti problem. Naravno tehničari nisu znali to riješiti, a ja sam odmah od dobivanja modema tražio zamjenu, a oni su tvrdili da je modem ispravan i da je do moje opreme. I tako smo se natezali 6 mjeseci, da bi se na kraju pokazalo da sam ja bio u pravu.

A to je i logično jer sve na mojem LAN je radilo bez problema sa starim modemom kao i sa novim kada nije bio priključen na LAN. Dakle priključkom modema počinju problemi u mreži i na uređajima koji su prikopčani na nju. Čista logika, koju oni nisu priznavali, a na kraju se pokazalo da sam bio od početka u pravu. Što samo govori o njihovoj stručnosti.

Pričamo o VIP/Amis/B-net tehničarima jer se radi o istoj ekipi.

Ja sam moj telefon isprobao kod frenda na njegovom Amis modemu i tamo je radio bez problema, a kod mene krčao, ali tvrdili su da je s njihove strane sve u redu i da je do moje opreme, što nije točno, jer prije zamjene za novi modem sve je radilo bez problema. Drugi isti takav novi modem ne stvara nikakve probleme na mreži.

A primjer kakva im je oprema najbolje govori to da kada mi je tahničar mjenjao za novi modem donio je sa sobom 5 STB uređaja i zamjenio mi je i STB Amis za VIP, naravno niti jedan od 5 donešenih uređaja nije radio kako treba, tako da je došao drugi dan sa tri nova VIP STB sa skladišta i naravno tek drugi od njih je radio kako treba.
A pazi sad ovo šta san primjetia... Znači dok se dešava taj navedeni problem s netom, gore iznad opisan, radi mi torrent i skida uredno... Torrent radi, a browseri nerade, ni mozilla ni chrome ni IE... nemogu surfat al torrenti se nastavljaju skidat bez prekida i pada brzine??

Ovo što su kolege Stipest i Cilim iznad preporučili da provjerim s laptopom, provjerio sam i s laptopom i s mobitelom. Kućno računalo spojeno kabelom (za koje su mi rekli da njegova matična može radit problem) je bilo izgašeno, a na mobitelu i laptopu mi se ista stvar dešavala. Net je blokirao na 2-3 minute, nisam se mogao preki wi-fi spojit na modem (internet možda nije dostupan poruka) ni učitavat stranice, i nakon tih par minuti samo od sebe proradi... Ista stvar je znači i sa upaljenim i ugašenim kompom... E sad, ono šta je meni tehničar terenski reka meni spada u sci-fi, da ako matična ima problem da modem učita tu grešku i javlja mi je na svim uređajima. Al šta po toj logici i kad je komp izgašen, modem SPREMA??? tu grešku, ko na hard disk i kad se ja spojim preko moba i radim neko vrijeme, samo mi je izbaci i nemogu surfat par minuti... neznan više di šta kud kako, izvozalo me ko Dražen Petrović Hakeema Olajuwona
rossoneri je offline   Reply With Quote