Planiram "nadograditi" komp koji pise tu lijevo ispod mog nicka :P
Prije nesto vise od 3 godine kad sam ga kupovao, **ebo sam se jer sam isao na najjeftiniju maticnu koju sam mogao naci kako bi uzeo malo jaci proc.
Nisam nikako zadovoljan s njom, stalno nekakvih sitnih problemcica oko nje

Zelim se rijesiti DDR3, uzeti maticnu koja ce me dobro sluziti i koja ce imati dobru integriranu zvucnu jer mi trenutno headset na ovoj nije bas presretan.
Komp prvenstveno sluzi za gaming (PUBG, WoW, Battalion). U zadnje vrijeme streamam iz vlastitog gusta po Twitchu, a sa trenutnom specifikacijom moram gasiti Chrome i 5+ tabova koje imam otvorene kako mi ne bi stekale igre

Crtam ponekad nesto u AutoCadu, SolidWorksu i Corelu. Planirao sam se malo zabavljat sa Unitijem/UnrealEngineom/Blenderu u neko skorije vrijeme kad se odlijenim i krenem ucit te Udemy tecaje koje sam kupio
Da pricekam novu generaciju intela i ici na njega? Hoce li tada ista cijene pasti od trenutnih 8xxx verzija? Je li bolje otici na Ryzena u mom slucaju?
Planirao sam izdvojit kojih 5000kn za maticnu, proc i RAM. Trebam vidjeti za koliko mogu prodati trenutne komponente, pa mozda to nadodati na ukupni trosak.
Nadam se da sam dovoljno detaljno objasnio u kakvoj sam situaciji i sto zelim. Unaprijed zahvaljujem