Citiraj:
Autor Rista
Po slici 1 nebi se reklo
Imam Sony 65XE9005 i svakodnevno gledam HDR sadrzaj. Ne moram ici u trgovine i raditi usporedbe da bih znao da ova gore usporedba ne znaci... nista.
Nestasica panela ili ne, samo se u lijevim ili ovakvim ocito "nepostojecim" markama moze dogoditi tolika lutrija panela da ne znas hoces li dobiti IPS ili VA. Varijacije na temu, da, tipa SPVA/MVA, ali potpuno druga matrica, ne.
|
Iza je Grundig, 6621 koji imam standardno doma. Nije top, ali je nakon podešavanja slika blizu kalibriranom monitoru. Za pogledati TV program i film tu i tamo, sasvim ok TV.
Na zadnjem linku imaš fino napisano...
Citiraj:
The complete halt of LCD supplies from Sharp will create a supply shortage of 4 million panels per year for Samsung, a gap that might be outsourced to compatriot LG Display
|
Ako znaš da Samsung koristi VA, a LG IPS panele, onda je valjda jasno, ne?
S tim izjavama se i poklapaju izjave od par izvora iz nekoliko TV tvornica. Ne vidim zašto bi lagali.
Cijeli ovaj test je bio da se sam uvjerim u to kako HDR funkcionira. Ne sviđa mi se, ne moraš uzeti moje iskustvo kao relevantno. Tebi je ok, odlično, drago mi je
Kažeš da
svakodnevno gledaš HDR sadržaj? Otkud nabavljaš, jer sam ja prevrnuo internet da nađem
pravi video s HDR, a ne HDR efekt funkciju na TV-u...i to sam onda još skidao danima.