Citiraj:
Autor zokicaca
E sada imam unapredjenu varijantu poluresenog problema sa tendecijom sirenja...
Naime u Performance monitoru sam slucajno zapazio...
- dok sam bio na Exploreru mogao sam skoro 2 sata da surfujem
- onda sam ponovo probao na Chromi i za dva minuta - led
- onda na novoinstalirani firefox, ostao slucajno mali prozor te se video Performance monitor i gle kod dizanja firefoxa i u prvoj minuti RAM se zacrveneo na 98% i led
Naravno odmah sam posumnjao u jedan od dvaizvadim onaj drugi od procesora i sa onim prvim i dalje sve isto
Onda im zamenim mesta i sada nemogu dici maxinu a da ne pritisnem ono F1 i u sledecem koraku pokazuje podesavanja napona i to preskoci i pita me da pritisnem normal windows - enter i tek onda se podigne sistem i sve ok
Pa sada sam probao i da vratim oba RAMa, ali i dalje isto - isti postupak dizanja
Dali sada neko ima ideju sta se desava ??????
|
napravi reset biosa (load bios defaults unutar samog biosa, kad stisneš tipku DEL kad se komp pali). nakon toga skini program memtest s neta, stavi na usb i bootaj.. ako se pojave errori, ram ti ne valja (testiraj sve kombinacije, jedanu pločicu, pa drugu tako da znaš koja pločica ne valja ako je do rama).. isto tako, prije svega, izvadi ram i dobro ispuši slotove od rama zbog prašine, zna se dogoditi da upadne unutra i radi probleme..