View Single Post
Staro 17.01.2018., 15:18   #4990
myth77
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
myth, tako je, global shipping u slucaju sporova ne vraca troskove ali njih ne unose proizvoljno prodavači već ih formira GSP ovisno o zemlji postignutoj cijeni itd....

matematika ti ne sljaka: kazes pisalo 200+40 a ti morao platiti 200+100...--sve pise u aukcijama lijepo i točno na kraju koliko i što te izađe i dodatnih troškova nema
matematika šljaka jer je cca 60 usd pdv na uvoz. To isto GSP rijesi...dakle umjesto da je doslo na carinu i da sam na 240 USD osnovice platio pdv na uvoz, platiš njima i oni to riješavaju sa carinom. Meni to isto čudno bilo na prvu ali malo sam prosurfao neto i vidim šljaka. Dakle prodavaču 200 usd za item, a GSP 100 USD i to 40 USD za shipping i 60 USD što riješe pdv na uvoz.

Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Pa ne bi dobio povrat tih novaca ni da si regularno slao jer je su troškovi carine i PDV-a . Nažalost to je sranje kad platiš carinu i PDV a na kraju vracas to.
Da sam regularno slao dobio bi shipping nazad a ovako ne mogu jer je išao tim posrednicima. Izgubio bi istina carinu odnosno pdv na uvoz ali to se čak i da riješiti sa carinom uz dosta papirologije (u teoriji sam bar cuo)

Citiraj:
Autor RascaL Pregled postova
Pokreni prvo postupak vraćanja preko ebaya. Ukoliko ne vrate troškove, pokreni preko PayPala, a ukoliko ni to ne upali postoji chargeback opcija za karticu kod određenih banaka (ovo nisam osobno isprobao tako da nisam u potpunosti siguran kako funkcionira).

Ukoliko ebay procjeni da je predmet došao oštećen (a hoće na osnovu slika) prodavač je dužan nadoknaditi troškove dostave putem PayPala što implicira da moraš skenirati račun nakon što pošalješ. Da li to podrazumijeva i GSP nigdje nije jasno navedeno, ali mislim da bi se preko PayPala trebalo moći izganjati ako je sve skupa zaračunato kao jedna transakcija.
Pokušat ću, iako koliko ja znam paypal do nedavno bio u vlasništvu ebay-a tako da ne znam da će oni baš drugacije odluciti, ali to mi je jedina opcija izgleda.

I dakle, nitko ne zna tko plaća return shipping u ovom slucaju? Da li ga ja moram platiti pa mi ga prodavač refundira ili je sve na meni ili?
myth77 je offline   Reply With Quote