16.01.2018., 18:15
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Autor myth77
Imam problem, radi se o hebenom lopovskom Global Shipping Programu na ebayu. Prvo, nikada ni u ludilu ne kupujte preko njega jer je to raj za prevarante svih vrsta...a sad ću vam i opisati zašto...
Uzeo sam ženi iz amerika jedan "poklončić", koštao 200 USD i još piše shipping 40 USD, iskreno nisam ni gledao baš detalje da je prodavač u GSP(global shipping program) i došlo mi da platim odvojeno 200 USD prodavaču i cca 100 USD nekom sranju od firme koji hendla shipping i carinu. Prvo sam bio sumnjičav ali ono..ok malo googlao i vidim da uredno dostave samo se njima taj dio plaća. Item došao kasno i naravno što mogu vidjeti da je item poluuništen, ali koliko ja vidim nije 99% uništen transportom nego mi ga je tako poslao prodavač, već oštećen i već krpano po njemu. I tu sad slijedi sranje, ja ga kontaktiram i kažem poslati ću ti slike kao dokaz, prodao si mi oštečen/krpani item, on mrtav hladan da ne moram ništa slati da eto ispričava se da tražim povrat i da će me refundirati kad item dođe nazad u amerika. Sve mi to bilo jako čudno i onda skužim..on refundira samo dio koji sam njemu platio.... shipping i carinu, dakle 100 USD ja pušim doslovno, jer nije njemu plaćeno nego tim posrednicima a oni nemaju nikakvu odgovornost osim ako je item oštečen prilikom slanja. nevjerojatno!!!
Ukratko, shvatim da je ovaj mrtav hladan jer je svjestan da ću mu teško vratiti item i u cijeloj baladi i dodatno izgubiti 100 USD. ne mogu vjerovati da ovakve stvari ebay dopušta...pa ovo svi mogu iskoristiti..staviš da je item 100 USD (čak malo jeftinije) a shipping 70 USD + carina i uvališ neispravna proizvod i znaš da ti ga kupac neće vratiti, a ako ti ga i vrati nisi u nikakvom gubitku....osim...što mi pada na pamet a ovdje zbog toga i pišem...nisam skužio nigdje tko plaća povratni shipping? jel ja ili on? jel ima tko iskustva?
U ovoj situaciji prevare imam tri opcije:
1. Prijaviti da je item oštećen u transportu (tu bi još kao moga iskamaćati nešto od te firme jer ako je item oštećen u transportu, oni refundiraju), međutim ovo nije fer i nije istina,
2. Ako on plaća return shipping onda bi mu uvalio najskuplji shipping koji mogu naći u Hrvatskoj, znam, popušit ću i poklon i 100 USD carine i shipping dostave do RH ali bi mu s guštom uvalio dostavu recimo 300 USD.
3. Mučati i ne tražiti ništa i više ne trgovati GSP-om.
Dakle, ima li tko iskustva sa ovakvom situacijom ili zna prvenstveno tko snosi troškove povrata ako je korišten global shipping program a predmet je "significant not as described" ? naravno i drugi savjeti su dobrodošli!
|
Pokreni prvo postupak vraćanja preko ebaya. Ukoliko ne vrate troškove, pokreni preko PayPala, a ukoliko ni to ne upali postoji chargeback opcija za karticu kod određenih banaka (ovo nisam osobno isprobao tako da nisam u potpunosti siguran kako funkcionira).
Ukoliko ebay procjeni da je predmet došao oštećen (a hoće na osnovu slika) prodavač je dužan nadoknaditi troškove dostave putem PayPala što implicira da moraš skenirati račun nakon što pošalješ. Da li to podrazumijeva i GSP nigdje nije jasno navedeno, ali mislim da bi se preko PayPala trebalo moći izganjati ako je sve skupa zaračunato kao jedna transakcija.
|
|
|