Imam problem, radi se o hebenom lopovskom Global Shipping Programu na ebayu. Prvo, nikada ni u ludilu ne kupujte preko njega jer je to raj za prevarante svih vrsta...a sad ću vam i opisati zašto...
Uzeo sam ženi iz amerika jedan "poklončić", koštao 200 USD i još piše shipping 40 USD, iskreno nisam ni gledao baš detalje da je prodavač u GSP(global shipping program) i došlo mi da platim odvojeno 200 USD prodavaču i cca 100 USD nekom sranju od firme koji hendla shipping i carinu. Prvo sam bio sumnjičav ali ono..ok malo googlao i vidim da uredno dostave samo se njima taj dio plaća. Item došao kasno i naravno što mogu vidjeti da je item poluuništen, ali koliko ja vidim nije 99% uništen transportom nego mi ga je tako poslao prodavač, već oštećen i već krpano po njemu. I tu sad slijedi sranje, ja ga kontaktiram i kažem poslati ću ti slike kao dokaz, prodao si mi oštečen/krpani item, on mrtav hladan da ne moram ništa slati da eto ispričava se da tražim povrat i da će me refundirati kad item dođe nazad u amerika. Sve mi to bilo jako čudno i onda skužim..on refundira samo dio koji sam njemu platio.... shipping i carinu, dakle 100 USD ja pušim doslovno, jer nije njemu plaćeno nego tim posrednicima a oni nemaju nikakvu odgovornost osim ako je item oštečen prilikom slanja. nevjerojatno!!!
Ukratko, shvatim da je ovaj mrtav hladan jer je svjestan da ću mu teško vratiti item i u cijeloj baladi i dodatno izgubiti 100 USD. ne mogu vjerovati da ovakve stvari ebay dopušta...pa ovo svi mogu iskoristiti..staviš da je item 100 USD (čak malo jeftinije) a shipping 70 USD + carina i uvališ neispravna proizvod i znaš da ti ga kupac neće vratiti, a ako ti ga i vrati nisi u nikakvom gubitku....osim...što mi pada na pamet a ovdje zbog toga i pišem...nisam skužio nigdje tko plaća povratni shipping? jel ja ili on? jel ima tko iskustva?
U ovoj situaciji prevare imam tri opcije:
1. Prijaviti da je item oštećen u transportu (tu bi još kao moga iskamaćati nešto od te firme jer ako je item oštećen u transportu, oni refundiraju), međutim ovo nije fer i nije istina,
2. Ako on plaća return shipping onda bi mu uvalio najskuplji shipping koji mogu naći u Hrvatskoj, znam, popušit ću i poklon i 100 USD carine i shipping dostave do RH ali bi mu s guštom uvalio dostavu recimo 300 USD.
3. Mučati i ne tražiti ništa i više ne trgovati GSP-om.
Dakle, ima li tko iskustva sa ovakvom situacijom ili zna prvenstveno tko snosi troškove povrata ako je korišten global shipping program a predmet je "significant not as described" ? naravno i drugi savjeti su dobrodošli!