View Single Post
Staro 14.01.2018., 18:42   #10234
Vade_Darther
Registered User

Datum registracije: Nov 2017
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Da sve ne bude tako sjajno i jednostanvno, "beskonacni" (koji to nije) kontrast se najvise vidi u odredjenim uvjetima (mrak), bijela boja je losa u odnosu na LCD sto se vidi svugdje, ABL izgleda ruzno, banding je jako cesta pojava i detalji u sjenama su - losiji.

Ono sto je mene na OLEDu najvise razocaralo je uniformnost i ogromne razlike od primjerka do primjerka istog modela. Svaki ima neku formu tintinga, sto je za mene losije nego manjak uniformnosti svjetline backlighta, i to svaki na potpuno drukciji nacin. Neki imaju zelenkastu lijevu stranu, crvenkastu desnu, neki samo tinting gore, nekima bijela postaje crvenkasta pod najmanjim kutem a isti ekran do njega uopce nema taj efekt. Prilicno razocaravajuce za tehnologiju koja je u teoriji trebala tu briljirati.
Slazem se, i sam sa vidjao nevedene probleme na OLED-u zato i je bitno pregledati TV odmah nakon kupnje i vratiti ga u slucaju navedenih problema jer zakon to dopusta, pogotovo za kupnju preko web-a. Ono sto sam ja napisao se odnosilo na potpuno ispravan i kvalitetan OLED i i dalje stojim iza toga da takvom OLED-u nijedan LCD ne moze ni prismrditi. A ako cemo vec o manama, pa i LCD tehnologija ih ima ogroman broj pa cak i CRT za koji se smatra da je imao najbolju sliku ima manu da mu tokom dana crna boja izgleda lose radi apsorpcije dnevnog svjetla. Jbg svaka tehnologija ima neku svoju manu i jos nije napravljen perfektan TV ali se jasno vidi na cemu je slika bolja.
Vade_Darther je offline   Reply With Quote