Citiraj:
Autor Drug Brko
A Intelu i manufacturerima je ovo donekle i dobrodošlo. Ekipa na od s1366 do s1150 je primorana kupiti novi HW koji je pečiran, tako da nije za njih sve crno.
Pravi menađer će iz svakog sranja izvući zlatnu polugu, bez brige budite.
|
Baš sam i ja pomislio isto - oni iz ovoga mogu i profitirati (barem na mainstream tržištu, ako će popušiti na serverskom)
Znači trenutni procesori se neće pobacati, jebe im se, što je prodano prodano je. A kad jednog dana u sljedećem desetljeću actually izbace novu arhitekturu, imaju dobar selling point da su napokon "full sigurni", pa makar IPC gain bio 2.3%. Upgrejdat će sigurno dobar dio ekipe koji inače nebi upgrejdao sa svojih 1155, 1150, 1151, 1151v2 socketa...
U bojkot branda ne vjerujem tj. mislim da je u ovom slučaju lojalnost brandu jača od potencijalnog bojkota. Kad dođe nešto novo i bolje na ovo će se zaboraviti. Pa koliko se puta u industriji izvuklo i iz većih sranja, zašto nebi i od ovog.
Serversko tržište je pak druga priča, tamo netko misli i glavom. Google i sl. se možda okrenu ARM-u, AMD-u, možda i VIA-i jednog dana kad se bude išlo u nove akvizcije.
Zapravo što se tiče VIA, ona vijest je dobila novi smisao, kinezi sapravo prave procesore sami sebi, te će sve prebacit na to (vladu, agencije, vojksu, školstvo, sve). Bez ikakvih zapadnjačkih NSA backdoorova i sl. pizdarija, da ovise o sami sebi.