View Single Post
Staro 30.12.2017., 10:19   #349
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor trlabrla Pregled postova
Evo mali osvrt na onaj AOC-ov hit monitor od 32"...

Danas ga dobio i spojio, još mi se sliježu dojmovi ali svejedno već sada primjećujem neke brutalne mane. Odziv piksela je vrlo loš, definitivno nisam ovakvo nešto očekivao iako sam čitao recenzije:S Problem je dosta uočljiv u windowsima prilikom scrolanja, imam osjećaj kao da smo u devedesetima kada su se tek počeli pojavljivati LCD monitori...
Mana je i osjetljivost na kut gledanja jer je uz ovoliku površinu nemoguće gledati približno okomitu u sve dijelove ekrana, a VA matrice su takve kakve jesu Problem je dosta izražen u windowsima jer ima puno jednobojnih velikih površina.
Od prednosti bih istaknuo savršenu uniformiranost cijelog panela, veličinu i naravno CIJENU
Postavke koje koristim su preporučene u recenziji na sajtu PC Monitors + f.lux.
Zaključak: monitor je definitivni best buy, a smatram da mu je realna cijena nekih 2.500kn.
Po ovome što si naveo, nikako ne vrijedi 2500kn. Po tome što si naveo, to mu je realna cijena. Ako je loša VA matrica i 32", gledati s jednog mjesta i okretati glavu prema različitim kutevima monitora, i vidjeti razliku je već dosta loše. Jedno je kada ti odeš od monitora pa gledaš pod većim kutem, ali jedno je kada ti sjediš pred monitorom i vidiš već "grey zone" itd. Po meni je to nešto zbog čega ja ne bi mogao koristiti taj monitor.

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Sta bi onda rekao na neki 27" ili veci tn kakve inače danas forsiraju kao uber gammerske pile. Ja bas ovih dana malo surfao na jednom Hp-u 24" (tn 1920x1200).
Ono kada se pogled okrene sa centra prema rubovima ekrana ne samo da boje (koje su inače blijedunjave) dodatno gube na zasicenosti vec se komplet slika deformira, Cak i citljivost teksta postaje problematicna zbog toga.
Ja imam 27" TN monitor, nikakvih problema. Preporodio se nakon 24".
Mommistake je offline   Reply With Quote