Citiraj:
Autor 1v@n
Ovo nije ni približno slično. Imaš semafor zbog kojeg ne možeš doć u takvu situaciju.
No nebitno. Dok si god na glavnoj, možeš mijenjati trake do sutra i ne možeš oduzeti prednost nekome tko dolazi sa sporedne, kad taj prednosti nema.
|
Mozes ako znas kako je taj semafor namjesten. Kad je upaljeno zeleno na dom.rata, crveno je na tom malom semaforu. Kad je na dom.rata iz suprotnog smjera dopunska za livo, tada je zeleno na ovom malom semaforu. Kad je zeleno ovima niz mazuranicevo, dopunska je na tom malom semaforu. Tako da "problem" nastaje ako iz ove trake di je mali semafor ides u traku livo ("srednju" traku), i tada oni pustaju ove koji voze "srednjom" trakom. Medjutim, ako idu dalje desnom trakom i skrecu prema MUP-u, oni NE MIJENJAJU svoju traku, i ovi iz "srednje" trake se prestrojavaju desno, pri tome pustaju ove koji nastavljaju desnom trakom.
Ako imas STOP, ako imas TROKUT, onda moras imat i poprecnu liniju gdje se ta vozila moraju zaustavit i propustit promet s glavne ceste. Pogledaj samo sliku iz ZG, CC1, gdje imas jasnu poprecnu liniju gdje se moras zaustavit ukoliko se ne mozes sigurno prikljucit.
Citiraj:
Autor jed2i
Znači ljudi koji imaju trokut na svojoj traci zapravo imaju prednost prolaska?
Da se razumijemo, ne zaletavam se u tu traku iz lijeve, al ljudi ne znaju,ne žele znat, ne vide znak.... da oni trebaju propustiti one koji se isključuju s glavne u njihovu.
|
ako mijenjas traku moras propustit vozila koja nastavljaju svojom trakom, vec gore napisano. ako imas trokut, moras imat i poprecnu liniju gdje se zaustavljas po potrebi.
Citiraj:
Autor 1v@n
Izgleda da ima još istomišljenika. Kad bi bar bili toliko dobri da se nekako označe i istaknu na cesti, pa da im znamo unaprijed dati par desetaka metara prostora za te svoje kamikaza manevre... 
|
bez brige, rado bi oznacia auto, samo ako bi to znacilo da ce se ceste cistit oko mene... istog trena potpisujem...
Citiraj:
Autor zgmmax
WIFI ocito ne prokuha vodu prije nego sto ju popije.
Trola ekipu sa svojim prometnim znanjem i na drugom forumu.
|
bar ne koristim dvadeset razlicitih nickova za svaki moguci forum... moji stavovi nisu ko kod policara di se minjaju kako vitar puse... isto tako, jedino trolanje ovdje je tvoje jer nicim nije vezano uz temu, niti osporeno ikakvim dokazom.
Citiraj:
Autor papčić
Skoro svaki dan sam na toj ruti i to ukljucivanje sa Selske na Aveniju mi doslovno niti jednom nije predstavilo problem..tko hoce na raskrizju desno, pustis ga, u lijevu se ukljucujes sa sporedne... svejedno redovito zene u corsama i peugeotima stanu u traci i cekaju bolje sutra da se ubace
|
recimo to ovako - ko zna zna, ko ne zna, sve mu je problem...
konkretno reagiram najradje na mista za koja osobno znam kako su izvedena i kuda sam osobno vozia, tako da je lipo vidit da nije svima problem spojit se...