Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.12.2017., 15:28   #33247
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
I ja se čudim što nema više stradalih...
Bas se prekjučer skidam sa Zagrebačke avenije na Puljsku, imam prednost i lik iz desne trake (ima trokut) se skoro zabije u mene i još me psuje "jer on ide ravno pa ima prednost"

on je bio u krajnjoj desnoj, ja u prvoj lijevod do njega, situacija koja nije baš rocket science al eto....
on ima svoju traku, ti vrsis prestrojavanje iz svoje trake desno, i da, ti se ne smijes prestrojit dok god ne propustis vozila koja se nalaze u toj traci, a kako si prikaza na slici...

https://www.google.hr/maps/@43.51875...7i13312!8i6656

slicno ti je u Splitu, s tim da ukoliko si u livoj traci moras propustit ove na glavnoj cesti, ali ako si u desnoj imas svoju traku, a oni koji zele iz srednje uc u desnu (npr. za skrenit na brda) moraju tebe propustit.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Ja sam imao ovakvu situaciju u glavi, malo sam se zaletio s tim trokutom pa sam tako komentirao. I jos sam pomislio da vi samo skrenete bez gledanja u tu desnu traku "jer imate prednost". Sorry, kuzimo se.

Ali da se zabijes u nekoga tko ti je desno na pocetku isprekidane crte, siguran sam da bi obojica bili krivi ili samo ti jer bi ti vrsio nesigurno prestrojavanje. Ovaj desno bi zapravo bio najmanje kriv, ako me razumijes sto mislim reci. On ima do kraja trake da te propusti kad ti signaliziras zmigavcem da hoces u desnu traku.
krivo mislis jer onaj na glavnoj ima prednost. ti moras u principu propustit sve koji se krecu glavnom cestom i zato treba bit oprezan, cak i ako je desna traka na glavnoj prazna, tako da prikljucivanje mozes obavit tako da ne upadnes u neizglednu situaciju gdje se netko BAS TADA prestrojava desno.

Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Tu kad silaziš sa CC1 na toj slici trokut nema apsolutno nikakvog smisla i trebao bi biti STOP.
Ak se želiš sigurno uključiti u promet moraš doći do crte i stati da bi vidio da nitko ne ide lijevo. Sve ostalo si kamikaza.
STOP tamo bi bia najgora moguca stvar. prikljucujes se na cestu kojom auti redovito voze barem 80, a ti bi se triba prikljucit iz stajanja? i to obveznog? ono sto ljudi grijese je sto nemaju percepciju brzine kretanja vozila, pa u pravilu umjesto da doooobro opale po gasu ako su na sporednoj, oni uspore. naravno, tu su i autoskole krive, jer uce krivo...
wifi je offline   Reply With Quote