Tema: Automobili
View Single Post
Staro 25.12.2017., 19:26   #33225
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
Koji ce mi klinac C5 u gradu? Recimo jednom Amsterdamu, Parizu? Realno, koji ce mi k? Trosi, jer mora trositi, max brzina 60km/h i cesce ispod, nema saobracajki jer je sve fino sporo, nema problema po pitanju pucanja gume jer je sve fino sporo, ne mozes ga niti natjerati da trosi manje naspram manje kubikaze i snage jer jednostavno se ne vozis toliko brzo da se povuces - na 130km/h mojih 140konja trosi manje od tvojih 65konja.

Samo dobijes vecu potrosnju naspram ostalih manjih auta, vece financijske izdatke jer ga moras odrzavati, placas vise to odrzavanje zbog dijelova, dijelovi odlaze jer su potrosni i kostaju vise jer eto - su napravljeni za uvjete da izdrze vise i jer spadaju u takav rang vozila, gume kostaju, ma sve kosta.

A zasto na kraju cijele balade, kada ti treba vozilo od tocke A do tocke B?
A gle, ja sam vozio 8 godina passata karavana po gradu. I ništa mi nije falilo nit smetalo što je auto velik. Potrošnja 7-8 litara dizla, di ćeš bolje. Razlog? Podizao sam dvoje male djece, i nisam želio manje vozilo. Imam i zadnju mazdu 323. Jesam li mogao vozikat djecu i u mazdi? Jesam. No jel puno komotnije u passatu? Je. U passata ubacim dvoja kolica u gepek sam tak, u mazdu teško. Plus što je passat sa 60 konja više od mazde trošio manje ili isto ko ona. Naravno da na passatu sve više košta, održavanje, gume itd, no ako si ja to mogu priuštit, koga briga. Da mogu, vozio bi po gradu bmw peticu ili A6, no jebga, to je trenutno van mojih financijskih mogućnosti. I tico i meca s class će te odvest od točke A do točke B, no napravit će to na na potpuno drugačiji način. Tako da svaki auto možeš nazvat "vozilo od točke A do točke B". Samo razlike postoje. Drastične. Na koncu konaca, mislim da u 99 % slučajeva financijska mogućnost određuje kakav ćeš auto vozit. Imam frenda koji tvrdi da dobije euro jackpot da bi i dalje vozio svoj golf 6. Rekoh mu; stari moj, ti ne lažeš napaćeni narod, ti lažeš samog sebe.
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova

Tak da u jednu ruku podrzavam sahiste kad kazu da bi svi koji to zele radit trebali polozit snalazenje po gradu.
A što se taksista tiče, nesnalaženje po gradu nema veze s prometnom kulturom. Koju oni nemaju. Uopće.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F