View Single Post
Staro 02.12.2005., 21:19   #14
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Imao sam isti problem sa svojim Thinkpadom.
Odmah ti kažem da zaboraviš na softversko izvlacenje shifre.
IBM koristi Atmel-ov eprom u kojeg sprema passworde, user ID itd. Interface se sastoji od Max 232 integrirca, i još par sitnica koje te nece punno koštati u Chipoteci. Na mail ti mogu poslati program za ocitavanje eproma i shemu interface-a ako se hoces sam zezati sa time ali vjeruj mi da ti je najbolje platiti Zel-cos serviserima cca 300kn za popravak koliko to košta jer da bi ocitao eprom na njega trebaš zalemiti tri tanke žice koje spajaš na interface. Ovo ti apsolutno nebih preporucio jer ces naici na masu problema:

1.
eprom se nalazi na jako nezgodnim mjestima na maticnoj ploci tako da trebaš raskopati cijeli laptop da bi došao do njega

2.
Eprom postoji u verzijama od 8 i 14 pinova. Ako imaš verziju sa 8 zaboravi lemljenje po njemu jer je masu spajaš sa jedne strane eproma i to je ok ali ostaledvije žice su ti sa druge strane i dijeli ih samo jedan pin.
3.
U laptopu imaš bar tri jako skupa flat kabela (folije) koje možeš lako prekinuti a svaka košta pravo bogatstvo.

Ako te nisam dovoljno isprepadao javi mi e-mail adresu pa cu ti poslati sheme, programe i opise izrade.
Doom je offline   Reply With Quote