Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.12.2017., 08:51   #33184
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Modeli od 2004. ili 2005. imaju bolju limariju nego ovi raniji modeli. Ako malo bolje pogledaš, možeš naći dosta Hyundaija i Kia starih po 10-12 godina i preko 300000 km na grbači koji nemaju ni trunke hrđe (pod uvjetom da nisu udareni).
Ma cuj, da su i udareni - ako je to popravljeno po PS-u i nije se islo gurati novinski papir i pur plena da se zamaskira, drzi. Stvarno drzi jer je meni lik odvalio niti 6 mjeseci starosti upravo ovaj accent u prednji vozacev kotac direkt, moj parkiran, on idiot koji ocekuje cuda od Lagune na kisi i masnoj cesti, citaj - kome ces ti i s cim stati kada trebas instant stati, a ides +80km/h gdje je ogranicenje 50km/h.

Auto je zavrsio u ovlastenom SK servisu i cuj, auto dan danas nema nikakvog problema niti znaka da je bio udaren, a dobila je mulda/amortier/cijela bocna stranica izvana i iznutra/dio ovjesa itd. No jbg, posto je islo preko osiguranja, popravak je bio ~11500 kn..... bio udaren, ali i kvalitetno popravljen.

Dok po pitanju kilometara, cuj, samo klik na link: THE GREATEST MOTOR BLOW OF ALL TIME - HYUNDAI ACCENT

"Dao je život da pokaže svijetu sebe..."

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Slično je bilo i s Opelom u prošlosti, ali od sredine 90-ih godina oni su svoj lim sve više i više usavršavali i danas isto rijetko gdje vidiš noviji hrđavi Opel. Bitno da se ljudi i dalje sprdaju na njihov račun, a za to nema razloga.
Iskreno, ja se sprdam na racun necega cega nema logike. Jebes lim... lim nije problem. Lim se mjenja, lim se mjenja, lim je meni kao odjelo na covjeku.

No isto tako, kada sam krenuo raskapati Corsu C redizajn, pa skidao sam sve tom "Švabi" koji je to dizajnirao i tako osmislio. Da dodes do usranog straznjeg zvucnika, koji je sam po sebi kvalitet nikakav i prdnut ce ako stavis imalo jaci radio, pa da moram rastaviti pol bocne unutrasnjosti.... e pa stvarno nema smisla. Jer nema, jer je to jebeni zvucnik.

I onda kada se probijes do zvucnika, otvoris i vidis da je i on - specijalan. E jos ti vise skidam i mamu i tatu i sestru i susjede i naciju i mozak, jer zasto pobogu kompliciras??
Naravno, sada nakon dvije godine ta Corsa NEMA spojene straznje zvucnike jer mi se neda prolaziti tortura rastavljanja za nesto tako banalno, iako nades ti - ali polovna smeca koja ce opet prdnuti.

Cisto za usporedbu - accent prednja i straznja strana, 13cm zvucnici.
Da, preko distancera.
Da, sada su u prednjim vratima Magnat 162 koji ubijaju naprijed, samo sam eliminirao uz zvucnike i distancere, te uvrnuto direkt ove 16-ice u vrata.

Bas? Jako dobar, cuje se, osjeti se.
Kvaliteta zvuka? Jako dobra, visoki je visoki, srednjeg malo nedostaje sto nadomjesta ekvijalzer sa Sonyijevog cd/mp3 radija.
Vibracije od strane vrata/prozora/tapecirunga/unutrasnjosti sto god se nalazi unutra? Nema.

Ulaganje od 200 kuna za ove zvucnike, tko god da je sjeo i da sam navrnuo kvalitetniji trance na 75%+ snage radija je ostao paf. Ali ono, paf, jer tuce ko' blesavo za kikiriki pare (radio je 4x50W, cca je 4x15W RMS-a).

Pocastio sam sebe sam sada za Bozic sa straznjim posto cu malo preraditi straga kutije gdje su original straznji zvucnici, ici ce unutra vec kupljeni za 300 kuna polovni HERTZ ECX 690. Posto ima i novija verzija istih, ova je ispravna, zuto-narancasta verzija.

Modat cu auto. Jer mogu. Jer nije tesko ga prilagoditi . I da, bitna stavka zasto bas ovi zvucnjaci - 300kn / kvaliteta / 95db.

EOD jer ce trance orit jos zesce, bez pojacala, bez woofera, bez kutija aktivnih ili pasivnih, bez kondenzatora niti dodatnih promjenjenih kablova, osiguraca i 100 pizdarija. Plug&play!

Jedino sto zapravo moram reci je da je cd changer zapravo okupiran s dummy-ijem, te sada imam input kao na klasicnom pojacalu, preko 3.5mm jacka. Zasto - jer mobitel je online, jer mobitel ima trancea i p=rna ako treba, jer sluzi kao odlican storage .

Morao sam napisati ovo sve, isprike na duzini.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Neka neka, kak su mene zvali Drug Burko, sad nek njega malo zovu Brko
Yup!
I meni su prije znali "druže" nametnuti kroy reply dok sam imao vremena srai po konfama i problemima HW prirode, no dok ja objasnim drugoj strani...... bolje ostaviti tako kako je, jer volim svoje vrijeme .

Racunaj ovako: sve dok se medusobno ne nazivao krivim nickom, to je sve ok

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 22.12.2017. u 08:56.
Burko je offline   Reply With Quote