Napokon rjesen problem mog sivonje - hyundai accent 2003 (redizajn druge linije), motorica 1.3L sa citavih 82 konjica pod haubom.
Realan problem svih hyundaija do ~2005og godista - straznja strana, rubnjaci i pragovi. Moj je dobio po njonji iznutra s obje strane po pitanju rubnjaka, voda tko zna koliko upadala jer su se odvojili iznutra vanjski i unutarnji dio rubnjaka, hrda pojela nosace amortizera, same amortizere, pocelo papati prema gepeku, vozacev prag iznutra poceo ici prema sredini, dok je izvana.... bilo vidljivo puno manje sranje nego sto jest

.
Glavcine obje prosvirale straga, lageri ne idu odvojeno nego uzimaj sve u kompletu.....
U svakom slucaju, skidam kapu Juznokorejancima na ovom auticu. Ponosim se autom koji je gol kostao 8.5k €, ovaj je uz doplatu za servo, vozacev zracni jastuk i metalik boju kostao 10750 €.
Sada je napunio 14 godina pred neki dan kako sam ga izvezao iz salona novoga, cager pokazuje 240k km i ulozeno u njega 3400 kuna po pitanju svega gore nabrojanoga, plus 710 kuna za amortiere, plus 400 kuna za dvije polovne glavcine koje se niti najmanje cuju. Nakon limara je posjetio svog dugogodisnjeg prijatelja mehanicara koji je na cijelom autu imao za promjeniti filter ulja, jer sam mu dofurao i 5l Totalovom ulja 10w40 iz Kauflanda po cijeni od 120kn.
Pregledao ga je cijeloga i ok, uskoro desni krajnik ce biti za mjenjanje, lager na desnom kotacu..... ali je to to. Doslovce to je to

. Za tutokompleto pregledavanje i otvaranje svega mi je mehanicar naplatio 200 kuna. Naravski, sve bez racuna jer su takva vremena da nemam za ovlasteni servis po PS-u (nisi sam ikada imao

).
Rezime? Prosli ponedjeljak na tehnicki, prosao ko' iz puske da mi doslovce nisu imali sto prigovoriti. Lim je sreden jer su isli novi rubnjaci, nov vozacev prag, dio unutarnjeg praga doraden, i ok, vidi se da je radeno na autu, no.........
150 autoput - milina. Ima jos fest gasa, nije mu to top speed, no auto se ponasa opet kao da ima 5 godina po pitanju svega jer upija cestu puno bolje nego prije, manje se cuje straga (zapravo se ne cuje uopce straga), tako da pohvale svim proizvodacima na njihovim vozilima, no ovaj se itekako isplatio kupiti nov.
Jel, samo da se pohvalim sa auticem jer i dalje isti pocesto dobija komentar "ah, kinez".......