Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.12.2017., 18:16   #33154
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Kako tako puno?
vozim po splitu, semafori su asinhroni, umisto zelenog vala imas crveni, a kad sam na otvorenoj cesti ne gmizem po cesti, tako da se skupi...

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ugasi ECO mod i start stop i do 2 litre manje ćeš trošiti. Provjereno, napunio prvi rezervoar i koristio samo ECO, pa drugi rezervoar ugašen ECO, ali upaljen Start/Stop, i treći rezervoar sa svim ugašenim. Kad imaš oboje ugašeno, trošiš manje, koliko god smiješno zvučalo. Isti stil vožnje, iste dionice, ista kilometraža.
od prvog dana mi je ECO ugasen (s tim vragom, auto ne nevozljiv, kilav, uzas). isto tako od prvog dana gasim start/stop cim sidnem u auto.
tako da do toga ocito nije...

Citiraj:
Clio Grandtour, ali slabiji model, 1.5 dCi sa 75 ks. Oko 5.5 sam trošio najviše, natovaren, 140 s tempomatom po autocesti ZG-ST-ZG
ne znam sto bi ti reka, moj ciste otvorene ceste st-zg potrosi 5-6l/100

Citiraj:
Prije oko 2 i pol mjeseca sam dobio novog (redizajniranog) i ovaj put ostavio da mjeri pređenu kilometražu i potrošeno gorivo od trenutka kad sam sjeo u njega.
i ja svom vodim evidenciju od prakticki 0km, odnosno otkad je preuzet.

Citiraj:
Do ovog trenutka prešao 7253 km s 376 litara dizela (trpam unutra samo ovaj kvalitetniji, većinom na INI)
Ispada 5.18 l/100
imam teku u koju zapisujem sve sto je radjeno, livano, servisirano na njemu, tako da znam doslovce da se uvih 40tak tkm, nista bitno nije prominilo - potrosnja zeru manje od 7l zadnji put kad sam sve kalkulira...

Citiraj:
7 litara na Capturu je previše, puno previše.
jbga, mozda ga ja ne znam vozit... mozda ne odgovara mom nacinu voznje... mozda je to tako kako je...

Citiraj:
Prvi Clio koji sam imao, bez Start Stop sustava, taman kad je ta 4. gen. izašla je trošio najmanje pola litre manje nego ovaj koji ima Start Stop
korak naprid, nazad dva...

prije sam vozia Elantru na plin, puno veci, vidno tezi auto, i u kunama sam s njim trosia manje nego s ovim dizelasem. to je i razumljivo s obzirom na cijene goriva.

ali ne zelim sad da ovo bude rasprava koliko Captur trosi jer me jednostavno nije brige - kad se tank isprazni, natocim, vozim dalje... ko vozi po splitu triba bit svjestan da ce trosit vise nego da vozi po zagrebu. samo kazem, u odredjenim uvjetima auto ce trosit, i ako je potrosnja nekome primarni uvjet kod odabira auta, mislim da se u papire koji proizvodjaci pisu nimalo ne moze pouzdat.
wifi je offline   Reply With Quote