Citiraj:
Autor buljo
Kako tako puno?
|
vozim po splitu, semafori su asinhroni, umisto zelenog vala imas crveni, a kad sam na otvorenoj cesti ne gmizem po cesti, tako da se skupi...
Citiraj:
Autor 1v@n
Ugasi ECO mod i start stop i do 2 litre manje ćeš trošiti. Provjereno, napunio prvi rezervoar i koristio samo ECO, pa drugi rezervoar ugašen ECO, ali upaljen Start/Stop, i treći rezervoar sa svim ugašenim. Kad imaš oboje ugašeno, trošiš manje, koliko god smiješno zvučalo. Isti stil vožnje, iste dionice, ista kilometraža.
|
od prvog dana mi je ECO ugasen (s tim vragom, auto ne nevozljiv, kilav, uzas). isto tako od prvog dana gasim start/stop cim sidnem u auto.
tako da do toga ocito nije...
Citiraj:
Autor 1v@n
Clio Grandtour, ali slabiji model, 1.5 dCi sa 75 ks. Oko 5.5 sam trošio najviše, natovaren, 140 s tempomatom po autocesti ZG-ST-ZG
|
ne znam sto bi ti reka, moj ciste otvorene ceste st-zg potrosi 5-6l/100
Citiraj:
Autor 1v@n
Prije oko 2 i pol mjeseca sam dobio novog (redizajniranog) i ovaj put ostavio da mjeri pređenu kilometražu i potrošeno gorivo od trenutka kad sam sjeo u njega.
|
i ja svom vodim evidenciju od prakticki 0km, odnosno otkad je preuzet.
Citiraj:
Autor 1v@n
Do ovog trenutka prešao 7253 km s 376 litara dizela (trpam unutra samo ovaj kvalitetniji, većinom na INI)
Ispada 5.18 l/100
|
imam teku u koju zapisujem sve sto je radjeno, livano, servisirano na njemu, tako da znam doslovce da se uvih 40tak tkm, nista bitno nije prominilo - potrosnja zeru manje od 7l zadnji put kad sam sve kalkulira...
Citiraj:
Autor 1v@n
7 litara na Capturu je previše, puno previše.
|
jbga, mozda ga ja ne znam vozit... mozda ne odgovara mom nacinu voznje... mozda je to tako kako je...
Citiraj:
Autor 1v@n
Prvi Clio koji sam imao, bez Start Stop sustava, taman kad je ta 4. gen. izašla je trošio najmanje pola litre manje nego ovaj koji ima Start Stop
|
korak naprid, nazad dva...
prije sam vozia Elantru na plin, puno veci, vidno tezi auto, i u kunama sam s njim trosia manje nego s ovim dizelasem. to je i razumljivo s obzirom na cijene goriva.
ali ne zelim sad da ovo bude rasprava koliko Captur trosi jer me jednostavno nije brige - kad se tank isprazni, natocim, vozim dalje... ko vozi po splitu triba bit svjestan da ce trosit vise nego da vozi po zagrebu. samo kazem, u odredjenim uvjetima auto ce trosit, i ako je potrosnja nekome primarni uvjet kod odabira auta, mislim da se u papire koji proizvodjaci pisu nimalo ne moze pouzdat.