View Single Post
Staro 03.02.2003., 10:46   #2
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Fizički čini se sve valja

Sasma pristojna konfa za prosječnog gamera, još 256 RAM-a nebi škodilo, ali nije niti neophodno.

Anyway ....

Mogući problem je slab hladnjak, a isto tako nedostatak paste termalne između proca i hladnjaka ili je ima puno previše.

Nego reci to si kupovao kao gotovu konfiguraciju ili ti je netko slagao :confused:

Nije nemoguće isto tako da je temp. u kučištu puno prevelika. Naime proc se grije jako, grafička ko šašava ( vjeruj mi znam ), IBM HDD je nadaleko poznat kao mala pećica za zagrijavanje studetskih soba.

Umjesto da bacaš pare na takozvane strućnjake, nađi nekog pajdu da ti pogleda stanje termalne paste između proca i hladnjaka.

Isto tako razmisli o kupnji 2 obićna 80 mm ( što sporiji/tiši to bolje ) ventilatora i ugradnju istih - jedan naprijed usisni i jedan na stražnjoj unutarnjoj strani kučišta isisni. To bi trebalo popraviti stanje ventilacije u kutiji. Alternativa - najjeftinija - ti je da otvoriš boćnu stranu kučišta ( ona gdje su komponente ) i tako je ostaviš, da relativno svjež zrak može ući.

Ako sve ovo ne uspije probaj sa kupnjom novog coolera i/ili reinstall windowsa. Ipak vjerujem da je temp. zraka u kučištu prevelika.

my 2 cents.....
Paske je offline   Reply With Quote