Citiraj:
Autor thubanx6
Ako npr volite metal i punk vjerojatno će suha soba bolje funkcionirati jer u takvoj glazbi nema previše prostora za dodavanje reverba na sve, jako brzo se počne gubit informacije i čut maskiranje. Ali ako se sluša jazz npr, malo reverba može ne nužno smetati nego začiniti priču bez da se pojede detaljnost.
|
vidiš ovo je zanimljivo područje... s obzirom da su mi mladenački dani obilježeni razno-raznim punk/rock/metal probama u dubioznim podrumima i sobama, uvijek je bilo nešto što je falilo u reprodukciji takovih snimaka (a itekako se nije moglo izbjeći prilikom samih proba zbog financijske konstrukcije i premalo životnog iskustva), a i same prostorije gdje se sve to održavalo (koje u biti i jesu amaterski akustično tretirane), ali to je ono što recimo meni doma odgovara - soba mi je u redu do određene razine glasnoće, a kad pretjeraš onda je definitivno premala za moje spikere i počinje bumijat, ali zapravo to je ono što čuješ kada god netko navali na bubanj ko sivonja u recimo sobi te veličine.
isto tako uvijek se imalo sa strane naslonjene raid/crash/hihat-ove na zid i konstantno su zvonjali dok je išla svirka, pogotovo glasna - e taj decay kad čujem (makar naravno nije od zida i odloženih činela nego od prirodnog roll-offa) mi je ono awesome... nemreš to izmjerit da ga jebeš.
Citiraj:
Autor Amd_Shill
Dominantni muzjaci ne trebaju laži.
Ja imam svoje područje od 25 kvadrata women and children free.
Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk
|
naravno da imaš kad ti je tamo amd komp kojem neće ni žena ni djeca da pristupe, da imaš normalan intel based komp imao bi 25m2 više za obitelj.