Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 14.12.2017., 16:57   #9057
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor thubanx6 Pregled postova
Ako npr volite metal i punk vjerojatno će suha soba bolje funkcionirati jer u takvoj glazbi nema previše prostora za dodavanje reverba na sve, jako brzo se počne gubit informacije i čut maskiranje. Ali ako se sluša jazz npr, malo reverba može ne nužno smetati nego začiniti priču bez da se pojede detaljnost.
vidiš ovo je zanimljivo područje... s obzirom da su mi mladenački dani obilježeni razno-raznim punk/rock/metal probama u dubioznim podrumima i sobama, uvijek je bilo nešto što je falilo u reprodukciji takovih snimaka (a itekako se nije moglo izbjeći prilikom samih proba zbog financijske konstrukcije i premalo životnog iskustva), a i same prostorije gdje se sve to održavalo (koje u biti i jesu amaterski akustično tretirane), ali to je ono što recimo meni doma odgovara - soba mi je u redu do određene razine glasnoće, a kad pretjeraš onda je definitivno premala za moje spikere i počinje bumijat, ali zapravo to je ono što čuješ kada god netko navali na bubanj ko sivonja u recimo sobi te veličine.

isto tako uvijek se imalo sa strane naslonjene raid/crash/hihat-ove na zid i konstantno su zvonjali dok je išla svirka, pogotovo glasna - e taj decay kad čujem (makar naravno nije od zida i odloženih činela nego od prirodnog roll-offa) mi je ono awesome... nemreš to izmjerit da ga jebeš.

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Dominantni muzjaci ne trebaju laži.
Ja imam svoje područje od 25 kvadrata women and children free.

Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk
naravno da imaš kad ti je tamo amd komp kojem neće ni žena ni djeca da pristupe, da imaš normalan intel based komp imao bi 25m2 više za obitelj.

syss je offline   Reply With Quote