Pozdrav,
nedavno sam kupio ovaj router (malo rekonfiguriram mrežu po kući), budući da ima gigabitni switch (važno jer su mi na njemu PC, NAS, raspberry i tv) i 5Ghz band (da malo rasteretim 2.4).
E sad, jedan od wifi klijenata spojenih (bežično, naravno) na Archer C2 je moja veza na net (situacija je nijansu komplicirana, ali nebitno za ovu priču

.
Problem je što ovaj C2 "ne kuži" da ima pristup vani preko tog klijenta, odnosno, čini mi se da "traži" žicu (WAN) za pristup netu, što mi se čini suludo, ali opet...
Ovo mu je sučelje:
http://www.tp-link.com/resources/sim...r_C2/index.htm
Ništa posebno nisam radio, podesio sam kućnu wifi mreži na oba banda na C2 (različiti nazivi), security isključen (za potrebe testa), DHCP isključen (imam uređaj s druge strane koji to radi) i spojio sam wifi klijent (s pristupom NET-u na njega).
Uredno pristupam (putem wifi-ja) ovom C2, također i slijedećem uređaju u nizu, i Gatewayu koji je dalje, ali preko C2 - nema izlaska dalje.
S C2 mogu pingat sva računala u lokalnoj mreži, mogu Gateway, ali (recimo) googlov DNS - ne. Ako pingam taj isti googleov DNS s prvog slijedećeg (dakle istog onoga koji je njemu klijent (a dotični je do sad služio, a i sad služi dok ovog ne upogonim kao AP) - sve radi.
Dakle, što bi trebalo na ovom C2 podesit da me pusti vani (izvan lokalne) ?
Hvala,
T.