Citiraj:
Autor fanATIk
Nemamo pojma što si uzeo. U svakom slučaju, ak nema selektor za beton (vibraciju), moš se da ne kažem šta s pokušavanjem bušenja cigle, betona itd.
|
Uzeo ovu što sam spomenuo poviše.
Parksajdovu 20voltnu PSBSA
Ima selektor za vibraciju. Okrenes prsten / nasloniš na nešto tvrdo i ljepo vibrira

Inace , sve se može ako imaš dovoljno volje (čitaj: ako si dovoljno blesav)
Jednom sam busio ciglu s aku bušilicom bez vibracije
Citiraj:
Autor fanATIk
Ma mislim, i bušilice koje imaju taj selektor su igračke u usporedbi sa sds plus sistemima.
|
koji su opet igracka u usporedbi s SDS-max sistemom...
koji je opet igracka s pneumatikom i kompresorom/prikolicom itd...
a vjerovatno je i to igracka s specijaliziranim hidraulik sistemima..
koji su igracka prema bageru koji je igracka prema 20 kila baruta.
Zafrkanciju nastranu , naravno da uvjek ima nešto šta lakše radi rupe ali zar ovo nije tema o hobby alatima.

Za nekakve moje pojmove ,SDS bužlice mi se tu cine ko uljez...
ali shvacam da svako ima drugacije potrebe za nesto napravit preko vikenda pa samim time drugacije gleda na "hobby alat".
Inace , kao što sam ja zadovoljan s procesorom za kojehg mi je receno da je preslab , isto tako ima ljudi koji su zadovoljni i s obicnim alatom za tu i tamo napravit nešto.
Ja npr preferiram manje i lakše alate jer sam osjetljiv ko maslacak

.
Kad trebam probit rupu dvije ,u vecini slučajeva cu uhvatit prastaru Boševu s vibracijom.
A to sam s ovom Parksajdovom mislio riješit.
Ako se trazi nesto više , u 95 posto slucajeva odem u podrum po ovu manju Makitu. Čak i ako nešto traži "rupetinu" , radije pokupim ovu HR2450T nego prastaru HR4000C.
Bušilica od 2ipo kile mi je i više nego dovoljna da mi upropasti tjedan a da ne govorim o ovoj od 6ipo kila / SDS-max sistemu.
Iovako radim previše toga šta nebi trebao. :-/
Puno toga se može i s običnijim alatom kad čovjek ima volje.
Npr...jednom sam ovom manjom i krunom od 65mm probio pola metra zida
btw, imam usisavac u podrumu te cijevi i prekidac do balkona na kojem je ciklon pa sam htio uposlit sistem za kucne potrebe jer mi smeta miris usisavaca ...
Uglavnom, kruna bila na kratkom nastavku pa sam trebao bužat s objje strane i odštemat par cm u sredini...Išlo polako za poludit i trajalo 2 ure ali rupa napravljena bez jace bušilice i bez bez da sam se ubio