View Single Post
Staro 05.12.2017., 15:28   #620
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ali jednostavno je. Koje igra je po tebi najbolja te godine. Nitko ne uspoređuje igre, nitko ne traži razlike između njih. Koja igra je po meni bila najbolja te i te godine dobiva moj glas.

Nekome je priča važna, nekome grafika, nekome zabava, nekome mp, nekome više stvari, nekome ni jedna.

Što bi i filmove morali po kategorijama onda?

Ja nisam 2017 igrao ni jednu igru koja je vrijedna spomena u usporedbi s drugim godinama, ali GOTY postoji (jer mora biti jedna igra bolja od druge). Meni je PUBG igra godine za 2017. Zašto? Najviše me navukla, najviše me zabavlja, najdulje ju igram od svih igara ove godine itd. Niti ju uspoređujem s Doomom niti Witcherom, ali je igra godine.

Da je izašla u godini kada i Witcher 3, Witcher bi bio bolji definitivno, a nisu za usporedbu.

Imaš uzorak od 100k ljudi koji glasaju (ili ne glasaju uopće) za igru godine.

Uzmimo Doom za primjer. 10k ljudi će posrati Doom, 20k će reći da je srednja igra, 40k će reći da je igra dobra i 30k će reći da je odlična, primjera radi. Svaki igrač se u nekoj igri može naći na jednoj od ocjena/pozicija. Ali na kraju dana, Gauss će odraditi svoje i realne ocjene će pokazati koja je GOTY igra te godine.

Previše se fokusirate na visoke standarde koje je witcher postavio i onda pokušavate druge RPG-ove uspoređivati s njim, a igre koje nisu istog žanra odbaciti.

Gledajte to s jednostavnije strane. Odigraš 5-6 igara jedne godine, i razmisliš koje je po tebi najbolja od tih 5-6. Daš joj glas. I to je to, simple.
Mommistake je offline   Reply With Quote