Citiraj:
Autor jp_rv
stokis - VIP ima jaaako puno problema sa data prometom u svojoj mreži, gdje se puno paketa koruptira i moraju se ponovno slati (čitaj na vip forumu u homebox temi). to "resendanje" pojede i preko 50% prometa. npr, skineš file od 1GB, a onaj vip portal ti izbaci da si potrošio 1.5GB. mislim da im je problem na lte mreži, dok na 3g nije. ako se dobro sjećam. nemam homebox pa nisam baš pamtio.
|
Ja sam isto imao te probleme, 6 mjeseci sam se ganjao s vipom da nešto riješe. Dolaze koruptirani paketi na 3G usluzi, ja sam u ruralnom kraju, mali gradić na moru i lokalni Vip odašiljač daje samo 3G, ali po punoj brzini (DC-HSPA+, 35/5 Mbps).
Slali su mi 3x novi router, svaki put ZTE MF283+, problem uvijek prisutan, ali samo na LAN portovima. Sumnja je bila na infrastrukturu jer imaju hrpu prijava i iz drugih krajeva HR, ponegdje i od ljudi s drugačijim routerima. Najgore je bilo preko ljeta, skineš 5x .zip file od 20MB, od toga je 4 puta neispravan CRC. Skineš torrent od 12GB preko noći i klijent prijavi 2GB corrupted blokova.
Riješilo se nedavno kad su mi poslali router Huawei B310, sve radi ok nakon toga, više nijedan jedini loš paket.
Dakle, u mojem slučaju izgleda nije bilo do infrastrukture nego do smeća od ZTE routera.