Dobro vecer nov sam ovdje svjeze registriran :P Dragi prijatelji molio bi za neke informacije. Neću skrivat, vlasnik sam jedne suvenirnice u jednom gradu u Istri. Na aliexpressu naso sam odlicne cijene, koliko vas dobro pratim narudzba ne smije biti preko 22 eura da se izbjegne carina. Sad ja imam neka pitanja. Npr, naso sam plisanog majmuna po cijeni 1.80 euro sta meni odgovara, jos je free shipping. Mene zanima dal cu imat kakvih carina za placat ako narucim 13 plisanih majmuna za cijenu 19,80 eura? Ako necu , da li mogu ja nakon 7-10 dana opet narucit istu narudzbu 13 plisanih majmuna za 19.80 eura , što ne prelazi granicu od 22 eura, nakon kojih se roba onda carini? 3 pitanje da li ja mogu recimo danas narucit na aliju 50 razlicitih paketa ( znaci ne ista roba, nego recimo narucim 5 plisanih igracka, sljedeci paket 3 para naocala, sljedeci 20 loptica, sljede 30 privjeska , itd itd ) al da ni jedan ne prelazi famozna 22 eura? 4 pitanje Je li moguce da imam kakvih problema sa hr carinom ako ja recimo u 2 mjeseca ( 60 dana ) cetri puta narucim narudzbu 13 plisanih majmuna koji stoje 19 i nesto eura? Molio bi nekog iskusnog da mi odgovori, od srca vam hvala, lijep pozdrav