View Single Post
Staro 21.11.2017., 10:11   #3
VukaL
Registered User

Datum registracije: Oct 2017
Napravio sam metest s jednom pločicom i na drugom passu je u testu broj 4 našao 235960 errora i onda u daljnih 10 passova bez grešaka. Slično je bilo i kada sam stavio samo drugu pločicu na drugom pass u testu 5 8333029 grešaka i u daljnjim prolazima bez grešaka.
Nakon toga sam stavio obje zajedno i prošlo je bez grešaka.
Nastavilo se kao ranije pa sam ostavio samo jednu pločicu i trpio BSOD jednom tjedno.

Nedavno sam kupio drugi hard disk pa sam gledao drivere i našao novi BIOS (f9d) i stavio njega te sam mogao bez problema uključiti XMP profil memorije no nije se popravila situacija s rušenjem sustava.
Onda se nedavno počelo dešavati da se desi BSOD kod prvog pokretanja PC-a i to najčešće kad dođe sign-in prozor windowsa te nakon tog restarta komp radi bez problema cijeli dan, no onda se zna dogoditi da se sruši kad kliknem shut-down.

Za vikend sam odlučio skinuti svježe windowse i nanovo formatirati PC. Instalacija je prošla bez problema no kad su windowsi završili s update-ima dogodio se isti BSOD. Znači na windowsima nije bilo ništa osim njih samih (niti mojih drivera za chipset niti za grafičku već samo od Windowsa).

P.S. u attachmentu su dva mindumpa, jedan najraniji koji imam sa starim biosom i novi od jučer sa friških windowsa.
Attached Files
File Type: zip Minidump.zip‎ (182.2 kB, 182 views)
VukaL je offline   Reply With Quote