Citiraj:
Autor Drug Brko
U ovoj državi ako nešto pohvališ, odma si plaćenik, PR ili dupedavac  doduše isto je kad neš i popljuješ
Intel se je trgnuo i napravio donekle OK procesor za mase koje naginju Intelu. Arhitektura je reciklaža i mužnja i valjda zadnji atomi iz iste, ali novost je 50% jezgri više pod istom kapom u cjenovnom segmentu destopa pod cijenu ubijanja 2 generacije procesora panično izbačenih u 12 mjeseci. Zahvaljujući AMDu. I to je sve.
Oni koji misle da će profitirati sa Intelom i kojima to "nešto" nosi mir u kući i život u sreći, kupiti će Intela. Svi ostali kupiti će Ryzena koji je na početku životnog puta arhitekture.
Kaj se sekirate oko tuđih novaca
Sent from Mobara
|
Pošto sam i sam dugo bio dio te mase koja naginje Intelu mislim da realno mogu reći kako ova ocjena nema veze s mozgom. Moje naginjanje Intelu bilo je iz razloga što za dosta više novca dobiješ malo više performansi.
A koji bi bio razlog da sad naginjem Intelu stvarno ne znam. To što za još veću razliku u cijeni dobiješ manje performansi?
Davanje visoke ocijene nekom proizvodu samo zato jer je bolji od svog prethodnika iako je lošiji i skuplji od trenutne konkurencije na tržištu je totalna besmislica.
No ajmo prihvatiti tu besmislicu kako se procesori uspoređuju sa svojim prethodnicima, koliku je onda ocjenu trebao dobiti Ryzen R5 ako bi ga uspoređivali s ranijom AMD-ovom srednjom klasom? 800%?