Citiraj:
Autor Amd_Shill
Grundig uopce ne moze u istu recenicu sa Sony,Samsung i sl...
Srot uredjaj.
|
Neki konkretan razlog i koji točno modeli?
Imam seriju 6 doma. Na drugoj lokaciji imam stariju seriju 8. Baka mi ima stariju seriju 4. Kolega ima UHD serije 9...
Jel moram reći kako je svaki model različit na svoj način?
4 i 5 su low end i ne možeš očekivati da ćeš za 2000 kn dobiti nešto bolje od Samsunga ili Sonya (koji koštaju više).
6 i 7 su neki mid range i ima sve što prosječnom korisniku treba. Iako rijetko gledam TV, sad ću se sjest pred 6621 i pogledati tekmu. Smart opcije ne koristim, osim Miracasta i Youtubea i tu radi sasvim ok. Zvuk također iznadprosječan pored svega što smo razmatrali u toj klasi. Po prvi put kućno kino nije spojeno na TV.
8 je neki skoro pa high end. Prije 3 godine je uz njega došlo 6 pari 3D naočala, metalne noge, kvalitetnija plastika, i isto sva tehnologija koja je tad bila aktualna. Sve za normalnu cijenu.
9 kod kolege...55" s aluminijskim okvirom, brutalni zvuk, 2 DVB-T2 / C / S2 tunera (!!)...svaki detalj na tom TV-u, od daljinskog do stalka vrišti premium... i sve to za 6700 kn s 5 godina garancije
Prema servisu, korišteni paneli su LG-evi i Samsungovi kao i u svim ostalim brandovima. Navodno, Samsung u niže rangirane serije ni ne stavlja svoje panele, kako bi bili konkurentni cijenom, a to sam se uvjerio i u dućanu kad mi je paralelno pokazan isti video s 2 različita Samsung TV-a iste dijagonale.
Pošto ne pogledam više od jednog filma tjedno, a TV program uopće ne pratim (nit ima previše smisla na ovakvim TV-ima), reci mi čime bih točno profitirao da kupim skuplji Sony, Panasonic, Philips ili Sony? Što se zvuka tiče, svi se mogu sakriti pred Grundigom.
Bezveze se komplicira. Masa komponenti, pogotovo panela je identična kroz većinu proizvođača. Praktički samo dizajn kućišta, sučelje i softversko krpanje slike razlikuje model od modela. Kupiš ono s najdužom garancijom što ti ulazi u budžet, sve ostalo su nijanse i cjepidlačenje jer savršen TV ne postoji.