Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.11.2017., 21:05   #32609
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Elder Pregled postova
Probaj to testirati na izlazu sa autoceste za pojatno ili ti westgate pa javi rezultate.

Vecina izlaza u zagrebu koliko ja znam imaju lijepi glatki asfalt tako da ih nije problem proci dosta brzo po morkrom ili suhom. A sad pitanje je koji auto vozis jer nije ni sve do guma, nego i kakav ti je ovjes itd
Pa ovo mi je testno mjesto za gume (kad nema prometa ili je jako rijedak) jer zavoj ima dobar nagib, relativno je kratak za zavoj od nekih 100° i ima mjesta za korekciju ako se pretjera... a smisao testiranja gume na grbavom i/ili ispucalom asfaltu ne kužim?
Pa ponavljanje prolaska kroz takav zavoj kakav opisuješ (odnosno zavoj sa lošom podlogom, lošim nagibom, prelomljen u jednom dijelu i sl.) ne služi za testiranje guma već ovjesa

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Primjeti trokut prije pocetka tih gumenih granicnika na stupu i na asfaltu, imas ih i za na most i s mosta prema Luckom i iz smjera Remetinca na Av. Dubrovnik...Prednost ima onaj koji izlazi s Rotora u Kajzericu ili Gaj..Inace bi morao gotovo stati u srednjoj traci i cekati da se u "tvojoj" traci oslobodi prostor ako zeli skrenuti desno u kvart (npr. radim u MCD i cesto izlazim iz rotora pa na Kajzericu)...

Inace i meni je taj opisani zavoj poprilicno drag za provest se, prebacit u skroz lijevu na mostu i oplest po gasu...
Znam za trokute, ali ti trokuti su ostaci nekadašnje regulacije kad nije bilo pune linije i gumenih graničnika pa su nakon što su graničnici postavljeni, nepotrebno nastavili iscrtavati trokut u toj krajnjoj desnoj traci.

Naime, prije gumenih graničnika na Av. Dubrovnik počinje puna linije između srednjeg i desnog kolničkog traka i nastavlja se još par metara od zadnjeg graničnika iza rotora po čemu je i onaj koji vozi krajnjom desnom trakom i onaj u srednjoj već prošao rotor i sad su obojica na Jadranskom mostu, a kako se preko pune linije ne bi smjelo preći u drugu traku, kad počne isprekidana vrijedi pravilo desne strane i onaj iz srednje mora čekati.
bertone je offline   Reply With Quote