Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.11.2017., 11:07   #32593
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Suzio sam izbor na par guma za dimenziju 205 55 16, od jeftinije prema skupljoj gledajući adac i ostale testove:

Sava HP2 > Nokian WR D4 > Good Year UG9 > Conitnental TS860

Nekako sam mislio Nokian jer mi se čine kao jeftine, a poštene gume dok se za savu spominje da su problematične po kiši. UG9 je nešto skuplji, dok je Continental već osjetno skuplji.

Cijena nije presudna ako će guma potrajati sezonu duže, ali vozim dosta po brdima i zavojima, pa se bojim da bi sve mogle biti otprilike jednakog vijeka.

Također, da li se isplati uzet verziju gume s H indeksom brzine za 10 kn više. I T indeks bi mi trebao bit dosta jer ne mislim ganjat 190km, ali pitam ukoliko ima još nekih razlika u konstrukciji gume za koje bi se isplatilo nadoplatit za H umjesto T.

p.s. auto je AWD.
Taj indeks brzine nabijem naš kud. Meni na UG9, 175/65 r14 stoji do 190 km/h, na 140 km/h me već strah kolko je auto mekan i nestabilan.
Čisto za info na ljetnima 195/45 r16 conti premium contact2 lupam 200 km/h ko po tračnicama.

Jasno mi je da je zimska balonka, ali me stvarno tolka razlika iznenadila. Pogotovo jer na njoj piše do 190 km/h. AJd da piše 150 km/h bilo bi m ijasno, ali ovako stvarno ne kužim.

Ono kaj hoću reći je da te taj indeks previše ne dira.