View Single Post
Staro 08.11.2017., 02:18   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jel moguće da brzina padne nakon ovoga?

Shema poslije radova:

Problem je šta tek danas primjetim da mi je brzina downloada pala sa 50 na 30-34.
Upload je ostao isti (oko 10-12).

Da li je moguće da se nešto sjebalo ovim radovima? Tipa, možda linija ne trpi da se na onu originalnu utičnicu spajaju još dvije, iako nikada nisu simultano u upotrebi - router je uvijek spojen samo na jednu - druge dvije su prazne.

Ili bi moglo biti do HT-a, samo glupo bi mi bilo njima prijavljivat kvar ako je problem u ovom prvom, pa zato moram pitat ovdje jer ja ne znam?

-->
Dosad sam imao konzistentnih 50/10 (HT, nije optika) download/upload.
Međutim nedavno smo malo "osvježili" zidove (gletanje i pituravanje), te kako je stan starije izgradnje, neke smo kabele potrpali pod žbuku i zagletali.

Layout stana je takav da je imao samo jednu telefonsku utičnicu nasred hodnika, pa se telefonski kabel trebao povlačit po podu, do sobe, gdje je router. To je, naravno, izgledalo ružno jer nikad ga ne možeš sakriti dovoljno.

Kad smo već gledatli zidove, iskoristio sam priliku da električaru predložim da napravimo još dvije telefonske utičnice u dvije sobe, i kabele potrpamo pod žbuku, tako da se ništa ne vidi.

Na taj način mogu router premještat u bilo koju sobu i bio bi spojen direktno na utičnicu koja će se nalazit u sobi, a svi postojeći kabeli se više ne bi vidjeli. Zašto sam se odlučio na taj potez nije trenutno bitno, neke stvari će se mijenjati u budućnosti i trebala mi je mogućnost da router bude spojen i u neku od dvije sobe.

Kupili smo podžbukni telefonski kabel i krenili u spajanje dodatne 2 utičnice. Ova nasred hodnika je ostala, a nove dvije po sobama je spojio direktno preko nje.

Shema prije radova (pojednostavljen prikaz stana):

Shema poslije radova:

Problem je šta tek danas primjetim da mi je brzina downloada pala sa 50 na 30-34.
Upload je ostao isti (oko 10-12).

Da li je moguće da se nešto sjebalo ovim radovima? Tipa, možda linija ne trpi da se na onu originalnu utičnicu spajaju još dvije, iako nikada nisu simultano u upotrebi - router je uvijek spojen samo na jednu - druge dvije su prazne.

Ili bi moglo biti do HT-a, samo glupo bi mi bilo njima prijavljivat kvar ako je problem u ovom prvom, pa zato moram pitat ovdje jer ja ne znam?

Neo-ST je offline   Reply With Quote