View Single Post
Staro 29.11.2005., 11:41   #27
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by atha
zasto bi ovo bile gluposti?
Procitaj cijelu dretvu jos jednom. I vise puta, ako je potrebno. Zna zbuniti, i vjeruj mi, nisi jedini koji nije uspio shvatiti iz prve. Opijajuca moc i sva ta tehnicka profesionalnost jednostavno zbunjuje prosjecnog laika. Priznajem, ni meni nije bilo lako, no buduci da sam uporan, ipak sam uspio. E, onda se posebno skoncentriraj na ove dijelove:

"niti na jednom intelu se nece otvarat istovremeno ne samo zbog kesa nego i same arhitekrure...znate cisc i risc..."
"sigurno je da je "problem" u razlici arhitekture, ja mislim da je prvenstveno glavna stvar u to L1 cacheu (brzi je od L2), ali i zbog manjeg L2-a, kako kaze ko vec..."
"Mozda je do L1 cachea kojeg AMD ima redovito vise od Intel pandana?"
"A možda zato što Intel ima duže cjevovode od AMD-a."
"Joj da..... L2 pipeline . Treba malo duže čačkati po L2 cacheu da nađe pravu stvar "

Razvidno je, dakle, da se radi o strucnjacima nevidjenih znanja i vjestina, pace, dao bih tudju ruku u vatru da su neki od njih, ako ne i svi, u najmanju ruku (onu drugu, koja nije bila u vatri), doktori elektrotehnickih znanosti, sa doktoratima na teme "Kako sam deklasirao Intel stiscucu Start dugme!", "Bitka do zadnjeg elektrona - Intel vs. AMD u borbi za otvaraca system propertisa", "AMD-ovi procesori iz Dresdena bolji od Intela iz cijelog svijeta - jesmo li na Svabe jurisali djabe?" i slicno. Stoga je potpuno deplasirano da pitas zasto bi to bile gluposti, jer je jasno kao sto je jasno da je danas Dan Republike, kako je to sasvim ozbiljna tema, usko vezana uz rad procesora.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline