Nije baš lako naći odgovor unutar 300 stranica. No dobro. Nadao sam se kratkom odgovoru od nekog tko ima volje ponoviti. Ali mislim da ću prije izguglati. Hvala svejedno.
Ajde možda mi na ovo može netko odgovoriti.
Kupujem uskoro grafičku. Koja će za prvu ruku majnati iz glavnog kompa. Uskoro nakon tog ću u nabavku komponenti pa složiti svoj prvi rig, te polako dodavati još kartica kako će se pružati prilika itd.
Koja je najisplativija trenutno?
Nije mi jasno kako čitam po netu i gledam hashrate RX 470/480/570/580. Se meni čini ili daju cirka skoro pa isti hashrate? Pa tako i cijene, skoro pa iste. Od Nvidie se ne isplati zbog cijene koliko vidim, a daje kao jedna RX-ica. Ciljam 580, vidim po nabavi ima 4GB verzija po 2200-2500kn. Je li ona naj ili mi isti vrag uzeti 570? Koja je kako vidim najpopularnija.
Edit: Skužio sam kako doći do profitabilnosti nekakvom kalkulacijom kada dođem do hashratea.
Nije mi jasno to što kolega gore kaže za vrijednost.
Mislim, čini mi se kao da se može po nekoj statistici vidjeti profitabilnost. Ili barem po nečemu vidiš da se promijenilo. Jel se zaista samo po krajnjoj isplati i računici na whattomine vidi profit ili po čemu skužite što ganjati a što ne...
Znam da sam naporan. Sorry jbg.
Kupio sam BUG sa člankom posvećen kriptovaluti. Možda iz tog dobijem odgovore...