View Single Post
Staro 30.10.2017., 09:54   #1
josmatic
Registered User
Moj komp

josmatic's Avatar

Datum registracije: Mar 2014
Exclamation Crn ekran nakon promjene termalne paste

Poštovanje,
Kupio sam novi laptop i odlučio sam stari laptop (star preko 5 godina) da promjenim pastu. U pitanju je laptop Acer Aspire 7739G, nikad me nije izdao. Rastavim sve, ispušem lagano iz daljeg kompresorom, rastavim heat sink (zaboravio sam izvaditi bateriju sa matične), očistim za 96% alkoholom gpu i cpu. Pošto je ostalo paste oko cpu i gpu te se nije dala očistiti štapićima za uši uzeo sam ravni šarafciger i skroz lagano počistio u grubo ostatak paste, prečistio sve još jednom sa alkoholom, stavio i razmazao termalnu pastu i sve ponovno sastavio. Pokušao sam ga paliti i počne se pali i ugasi...rastavim ponovno, zaboravio sam priključit jack od napajanja ventilatora hlađenja. Sastavim sve ponovno i čuje se ventialtor, cd rom...al nema slike na ekranu, znači crn ekran. Pokušao sam spajati na eksterni monitor koji inače koristim, te prebacivao da bude primarni eksterni monitor sa tipkovnim prečacima i ništa. Gledam po netu možda je ram i nije, jedino što sam primijetio kad stavim jedan ili drugi ram, tj ako ih ne vratim u izvornu poziciju laptop isto neće da se upali već prekine. Pokušao sam 10min grijati dedicated grafičku karticu koja je odvojena od cpu i nije bilo pomaka.Naime ima 2 grafičke kartice, druga primarna HD grafička je uz procesor al sumnjam da je do grafičke jer sve je prije radilo. Nosim gumenu narukvicu od Xioami tako da teže da je došlo do statičkog elektriciteta al ću ga danas probat isprazniti.

Imate li vi neki prijedloga što mi je činiti?!

Ljudi pomagajte.