View Single Post
Staro 27.10.2017., 10:28   #6483
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Evo jedan kratak info onima koji razmišljaju o nadogradnji, prešao sam sa Intela i5 4690K sa 16 Gb DDR3 RAM-a na Intel 6700K isto sa 16 Gb DDR4 RAM-a (2400 MHz). Nisam očekivao neki spektakularan porast performansi (jer je i 4690K sasvim respektabilan CPU) ali osnovna stvar koja je primjetna je da su Windowsi dosta življi, puno je brži odziv prozora, brzine pokretanja aplikacija i prebacivanja iz aplikacije u aplikaciju. Ako se netko dvoumi oko nadogradnje a ima priliku nabaviti hardver po dobroj cijeni - iskoristite tu priliku, razlika u brzini se osjeti. Cijeli ostatak računala bio mi je jednak u obje konfiguracije, Windowse još nisam niti reinstalirao jer je sve prošlo bez problema (osim aktivacije Windowsa koju moram srediti).
Ako se netko pita zašto sam uopće radio takvu nadogradnju, ispalo je da mogu nabaviti hardver po odličnoj cijeni (6700K pod jamstvom za 1.800 kn, Gskill 16 Gb RAM za 700 kn, ploču sam uzeo novu za 1.325 kn, Asus Strix sa Z270 chipsetom) pa sam odlučio to kupiti i to će mi biti konfiguracija negdje do početka 2019. kada bi trebali biti aktualni procesori u 10 nm tehnologiji. Moj stari harver ide u ženino računalo a njen u puničino pa sam ovime riješio 3 računala.

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 27.10.2017. u 10:49.
Sinac je offline   Reply With Quote