View Single Post
Staro 25.10.2017., 18:35   #9
mjezzza
Registered User

Datum registracije: Oct 2017
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Koje portove trebas otvorit ti ovisi o zahjevu programa/igre koje koristis, a ne o routeru.

DMZ iskljucis, a UPnP ukljucis. Potrebne portove dodajes/otvaras pod "Special Applications" za oba protocola zajedno tj. TCP/UDP.
Pod "Nat Settings" probas obje mogucnosti "Cone" ili Symetric" da vidis koja ti bolje pase/radi.

Btw, mislim da bi ti bilo dovoljno, kad se vec usudis koristit DMZ (ja ga nikad ne koristim glede sigurnosti) da tamo stavis fiksnu IP adresu koju si stavio u PS4, (neka ona bude IZVAN DHCP Pool-a, tj. ne neka u .100 - .200 podrucju koje router dodjeljuje po difoltu) ukljucis UPnP i probas obje vrijednosti pod Nat Settings. Tada ne trebas znati tocno koji port je potrebno otvorit, jer to ce UPnP odredit...
evo uspio sam nekako dobiti NAT type 2, ali nisam neznam kako sam to uspio.. prvo sam se isao spajati sa lan kabelom na ps4 i stavio staticnu ip na ps4 192.168.8.88 (jer javljalo mi je gresku kada sam htio staviti npr .355, .678), upalio DMZ, stavio taj ip tamo i ukljucio upnp, resetiro router i internet uopće nije htio raditi, onda sam otisao u postavke routera i samo iskljucio DMZ i ponovno restarto router i intrenet je radio ali opet nije radio internet na ps4. Onda sam otisao i spojio se wifijom, sa automatskim postavkama ip adrese (vidim sad da je dodjeljena .109) i internet radi i dobio sam NAT 2.. e, sad, citao sam na internetu da ljudi imaju tako problema s tim routerom sa NAT-om i da ga jedino dobiju tako sto restartaju router dok im se ne dodjeli NAT2, sad neznam jel to i ovdje slucaj ili zbog tih gore postavki je dodjeljen nat2? sto mislis zasto nije lan radio i internet kada sam to gore prvi put tako namjestio?
mjezzza je offline   Reply With Quote