Citiraj:
Autor Prezime
Koje portove trebas otvorit ti ovisi o zahjevu programa/igre koje koristis, a ne o routeru.
DMZ iskljucis, a UPnP ukljucis. Potrebne portove dodajes/otvaras pod "Special Applications" za oba protocola zajedno tj. TCP/UDP.
Pod "Nat Settings" probas obje mogucnosti "Cone" ili Symetric" da vidis koja ti bolje pase/radi.
Btw, mislim da bi ti bilo dovoljno, kad se vec usudis koristit DMZ (ja ga nikad ne koristim glede sigurnosti) da tamo stavis fiksnu IP adresu koju si stavio u PS4, (neka ona bude IZVAN DHCP Pool-a, tj. ne neka u .100 - .200 podrucju koje router dodjeljuje po difoltu) ukljucis UPnP i probas obje vrijednosti pod Nat Settings. Tada ne trebas znati tocno koji port je potrebno otvorit, jer to ce UPnP odredit...
|
evo uspio sam nekako dobiti NAT type 2, ali nisam neznam kako sam to uspio.. prvo sam se isao spajati sa lan kabelom na ps4 i stavio staticnu ip na ps4 192.168.8.88 (jer javljalo mi je gresku kada sam htio staviti npr .355, .678), upalio DMZ, stavio taj ip tamo i ukljucio upnp, resetiro router i internet uopće nije htio raditi, onda sam otisao u postavke routera i samo iskljucio DMZ i ponovno restarto router i intrenet je radio ali opet nije radio internet na ps4. Onda sam otisao i spojio se wifijom, sa automatskim postavkama ip adrese (vidim sad da je dodjeljena .109) i internet radi i dobio sam NAT 2.. e, sad, citao sam na internetu da ljudi imaju tako problema s tim routerom sa NAT-om i da ga jedino dobiju tako sto restartaju router dok im se ne dodjeli NAT2, sad neznam jel to i ovdje slucaj ili zbog tih gore postavki je dodjeljen nat2? sto mislis zasto nije lan radio i internet kada sam to gore prvi put tako namjestio?