Da ne otvaram novu temu, sličan problem (samo nema veze s temp). Kod prijatelja se ne pali noviji LG led monitor tj ima probleme pri paljenju a spojen je preko HDMI.
Problem je taj da kada mu računalo ugasi monitor nakon 10min neaktivnosti, Eco postavka nije uključena te monitor čeka da ponovno dobije signal. Danas sam bio kod njega i sada je bio ekran crn i tri horizontale plave linije.
Kada se vrati signal ne dobije se slika već većinom bude prikaz "šuma" tj nešto ovako.

To riješi tako što "razdrma" HDMI konektor gore ili jednostavno upali i ugasi monitor te tada sve normalno radi.
Kaže da se to dogodi svakih tjedan-dva -ne uvijek, nakon toga monitor radi normalno satima, danima.
Ja sam mu prije 2 mjeseca čistio kompjuter od prašine, pa sam bio izvadio grafičku, a nabavio sam mu i HDMI kabel od 1.99$ s ebaya kada je kupio monitor jer je original hdmi bio jako debel dok je ovaj tanak i savitljiv.
Kaže dok mu nisam očistio kompjuter (i izvadio grafičku da ju na kompresoru ispušem) da mu je normalno godinu dana radilo s istim HDMI kabelom.
Zna netko do čega bi ovo bilo i kako riješiti?